Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
Aubergine gevuld met pasta  
Ingrediënten
  • zout
  • Olijfolie
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • Ongeveer 1/2 pakje Heinz tomato fritto, een andere tomatensaus(of zelf een tomatensaus in elkaar draaien)
  • 200 gram gedroogde pasta
  • 1 of 2 bolletjes mozzarella
  • Parmezaanse kaas
Bereiding
  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden en hol de auberginehelften uit door met een klein, scherp mesje langs de rand te snijden, het vlees daarna in de breedterichting 3x in te kerven, en met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine te scheppen.
  • Snijd de aubergineblokjes klein en zout ze licht. Zout ook de binnenkant van de aubergines. Laat dit zo een kwartiertje staan. Moderne aubergines zijn nauwelijks meer bitter, dus dit proces hoeft tegenwoordig niet langer dan 15 minuten te duren denk ik zo (hele grote aubergines kunnen een uitzondering zijn)
  • Fruit de stukjes aubergine in een superhete pan met redelijk veel olijfolie (een milimeter of 2 a 3) tot ze helemaal gaar zijn en een stuk gekrompen zijn. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
  • Laat de pan iets afkoelen en fruit in de olie (voeg eventueel meer olie toe) een fijngesnipperd sjalotje en een of twee gesnipperde teentjes knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn (hoe langer hoe beter, maar het mag niet bruin worden!)
  • Voeg tomato fritto en de aubergineblokjes toe en laat de tomatensaus net zo lang pruttelen tot de (roodgekleurde) olie zich weer scheidt.
  • Kook ondertussen in flink gezouten water 200 gram gedroogde pasta. Zorg dat je de pasta af giet 2 tot 4 minuten voor je denkt dat ze beetgaar zijn. Roer door de saus als deze klaar is.
  • Haal het velletje van de tomaten af (insnijden, even in kokend water), snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze rauw toe aan de pasta en saus. Zo heb je ook nog wat verse smaken in je vulling.
  • Vul de aubergines met de pasta-en-saus.
  • Voor de carnivoren: Beleg de vulling met een in reepjes gesneden plakje seranoham per auberginehelft.
  • Beleg de vulling met mozzarella en rasp er flink veel parmezaanse kaas overheen. Sprenkel eventueel nog wat goede olijfolie over de top.
  • Doe 20 minuten in de oven bij 200 graden (ofzo? Afhankelijk van hoe gaar je de "aubergineboot" wil hebben)
  • Serveer met de rest van de tomato fritto en eventueel met wat verse basilicum.

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

eiwuwijnowoga  Questioning where to find an effective treatment for your needs? Look no further. [URL=link best price u...
ixamaecok  Discover the convenience and privacy of obtaining your erectile dysfunction medication with [URL=link vi...
merehazuvava  Optimize your health and wellness journey by visiting our extensive selection of affordable treatmen...
eovivisihaqas  Procure your [URL=link retin a online cheap[/URL] effortlessly through our platform, ensuring a seamles...
idhihegucobio  To enhance your health, think about purchasing medications on site through [URL=link lowest price[/URL] ...
oujyoiapu  Experiencing allergies? Find respite by opting for to buy [URL=link] . This effective treatment is obtai...
uhidlekuol  Optimize your health management by exploring [URL=link a without a prescription[/URL] , offering versati...
imusutalalal  To secure your well-being, purchase [URL=link ireland[/URL] from a reliable source.

X-ray your bud...
iwoxiniluy  Please discover the option to purchase your [URL=link lowest price[/URL] , ensuring enhanced health outc...
ajoqwekoq  Looking to improve your stamina? Acquire safe solutions [URL=link overnight[/URL] .

Buy your essent...
Laatste links

Er is 1 bericht