Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl  spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  
Tortellini in brodo (Italië) Beoordeling: - (-)   
Tortellini in brodo

Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jeran 2009-09-13 20:28:10  
Blurgh, ik maak voorlopig weer een tijdje niet zelf pasta... Het zag eruit als gewelde en gekookte maden, en ze smaakten ook zo.
baschie 2009-09-14 15:56:41  
Ai. Wat voor pasta probeerde je te maken dan? Ik merk dat als je semolina gebruikt (van dat hele gele meel dat men vooral voor gedroogde pasta gebruikt), het deeg al een stuk elastischer wordt. Ik doe altijd 1 ei per 100 gram bloem. Ga je pasta maken om te vullen, dan een beetje melk bij het deeg doen. 8 minuten kneden met de hand. Het deeg in kleine porties verdelen, plat maken, door de grootste stand van de pastamachine halen, met twee vouwen tot een 3-lagen dik pakketje vouwen, en hem weer door de grootste stand halen. Dit vouwen en doorhalen een keer of 10 herhalen voordat je hem op een kleinere stand zet. Daarnaast gebruik ik nooit de snij-tool die erbij zit, maar snijd ik het altijd met de hand (bloemen en oprollen). Verse pasta dunner dan tagliatelli kookt namelijk erg gauw tot snot, en pappardelle is natuurlijk helemaal de bomb.

Tag: 62. Dit onderwerp bevat 55 foto's.