Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
wetenschap 2006-06-12 14:21:16 Voetbal  
/images/staff/images/soccerball.jpg
Zoals iedereen vast al weet ben ik geen grote fan van het edele spel. Ik heb gisteren een dappere poging ondernomen om Nederland vs. Servi/Montenegro te kijken en dat deed mijn mening over voetbal geen goed. Blijkbaar zit er toch wetenschap achter voetbal, en dat is natuurlijk wl interessant. Daarom heeft The NewScientist een aantal wetenschappelijke nieuwtjes over voetbal online gezet.

Vooral grappig zijn de Nederlandse onderzoeken. Zo blijkt dat je hooligens stil kunt krijgen door het gejoel met een echo van ongeveer een seconde terug de tribune in te sturen. De echo is zo verwarrend dat het de joelers niet lukt om coherent te blijven zingen :-).

Daarnaast wijst onderzoek door de VU uit dat het onmogelijk is voor grensrechters om te zien of iemand buiten spel is of niet, omdat meerdere situaties hetzelfde perspectief kunnen opleveren voor grensrechters die niet helemaal in lijn met de tweede man van de tegenpartij staan.

Nog een leuke is dat wiskundigen "bewezen" hebben dat voetbal de minst saaie meest opwindende sport ter wereld is, omdat de uitslag ervan het minst goed voorspeld kan worden op basis van voorgaande successen of de ranking van een team. Dat zou je als speler zowel positief als negatief kunnen opvatten, dus weest positief! :-)

Naast The New Scientist heeft Nature ook wat aandacht voor voetbal, met een stukje over het feit dat het team dat de eerste goal scoort hoogstwaarschijnlijk zal winnen.

Er is 1 reactie, beoordeling: 2.5/5 (n=2) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

jeran 2006-06-12 14:44:29  
Ik vind de wedstrijden interessanter
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht