Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
muziek 2006-06-18 10:45:36 Regina Spektor  
/images/staff/images/reginaspektor.jpg
Meestal stop ik met kijken aan het eind van een Conan O'Brien aflevering; dat verplichte muzikale nummertje aan het eind kan me gestolen worden. Gelukkig bleef ik iets meer dan een jaar geleden toch hangen toen Regina Spektor het podium betrad, ik vermoed door haar vreemde vrouwelijke verschijning, met haar lange wimpers en een soort Russisch/Franse, ondeugende uitstraling. Ik was haar al weer glad vergeten toen ik vorige week haar nieuwe album "Begin to Hope" tegenkwam op torrentazos (veel NSFW reclame) en heb die, en het album ervoor: "Soviet Kitsch", gelijk gedownload.

Regina Spektors liedjes zijn vooral opgebouwd rond de piano, al heeft ze in haar laatste album wat meer instrumenten uit de kast getrokken. Ze doen me dan weer denken aan de Moldy Peaches, Dresden Dolls of Aqueduct in hun tegendraadsheid en de Lo-Fi manier waarop het geproduceerd is. Dan weer doen ze me denken aan Jewel, Kate Bush of Tori Amos, mooie, gevoelige stem begeleid door piano. Youtube heeft wat videoclips van haar, zoals n van mijn favorieten: Us. Van haar nieuwe album staat Samson online, een liedje waarin ze zingt vanuit het perspectief van de eerste geliefde van Samson, die het nooit tot de bijbel heeft gered. Helaas is er nog geen videoclip bij huidige favoriet "Apres Moi", een nummer dat lijkt te beginnen als een boos pianoconcert, afzwakt tot een lief liedje, langzaam bombastischer wordt tot een strijdlied uit het oostblok (en ze zingt er nog Russisch in ook), om vervolgens bijna Nana-mouskouriachtig te eindigen boven een slechte drumloop, fantastisch!

Er zijn 3 reacties, beoordeling: 4/5 (n=2) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jocelyne 2006-06-19 20:56:14  
Dit is echt topmuziek!
baschie 2006-06-19 20:56:59  
Ja he :-). Wat zijn jouw favorieten? :-)
Jocelyne 2006-06-19 21:06:21  
Ik heb het vandaag geluisterd tijdens het schrijven, dus ik heb niet zo goed bijgehouden welke nummers allemaal mooi waren. Het waren er veel :-) Us is mooi, evenals Hotel Song en Fidelity.
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht