Gisternacht (via MSN, dus haal je niets in het hoofd hè
) heb ik Abdon beloofd om een goed recept voor ijskoffie zonder melk te verzinnen. Het is natuurlijk kipsimpel, want het enige dat je nodig hebt is goede espresso, enorm veel ijsklontjes en suiker. Voor de goede koffie ben ik naar Wijs & Zonen gegaan waar ik een pak versgemalen "Italiaanse Espresso" heb gekocht. Vervolgens heb ik in mijn mokkapot voor 6 personen espresso gezet en zodra die klaar was bij 12 (mini)klontjes suiker gegoten. Dat klinkt veel, maar geloof me, waarschijnlijk is het nog te weinig.
Het lastigste is het shaken. Ik heb geen handig apparaat daarvoor, dus ik moest twee glazen gebruiken die in elkaar passen en ergens in het midden goed sluiten. Je kunt op deze manier ongeveer de helft van de espresso met 8 of 10 ijsklontjes shaken tot er een flinke kop schuim op de espresso staat en hij goed afgekoeld is. Voila!
Als je net zo handig bent als ik, moet je na het shaken trouwens je keuken opnieuw boenen. Ow ja, en als je alle espresso in je eentje opdrinkt, ga je stuiteren, u bent gewaarschuwd.