Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
vrouw en man 2006-07-12 22:10:10 Vrouwen, apparaten en werk  
/images/staff/images/sexysecretary.jpg
In mijn queeste vrouwen te begrijpen, teneinde mijn eigen vrouwelijke kant te leren waarderen ;-), hier een kleine greep uit het vrouwelijke nieuws van de afgelopen week.

Als een man een apparaat koopt gaat hij er meteen mee aan de slag, niets handleidingen. Een apparaat zit logisch in elkaar en als de rationele sexe zonder handleiding een bepaalde functie op zijn apparaat niet kan uitvoeren ligt het aan het apparaat, niet aan hem. Vrouwen missen de logica om apparaten te begrijpen en moeten dus eerst de handleiding lezen. Wat blijkt: Juist die groep die het meest dringend een handleiding nodig heeft, gebruikt hem niet! Alhoewel 83% van de Britse vrouwen een mobiele telefoon heeft, kan 75% van die vrouwen alleen de meest eenvoudige operaties ermee uitvoeren; verder dan smsen en bellen gaat het niet. Waar mannen gaan voor de stoere technische specificaties en uren kunnen bladeren in en kwijlen boven de handleiding, gaan vrouwen voor het schromelijk overschatte "nut" van de opties en laten de minder nuttige opties links liggen.

Emancipatie begint bij jezelf! Glazen plafond, schmazen plafond! Vrouwen willen zelf niet eens onder een vrouwelijke baas werken! Waar mannen hun gezamelijke emoties in de kroeg met een biertje kracht bijzetten, of onder de tafel vegen, zijn de dames als de dood voor die emotionele band. Over thee is alles vast veel gecompliceerder ;-)!

En nog zo'n glazen plafond probleempje. Langere uren maken op het werk is slechter voor vrouwen dan voor mannen. Bij een langere werkdag en meer stress slaan vrouwen aan het paffen, vet voer vreten en koffie leuten. In tegenstelling tot mannen natuurlijk. Hmpf, ok, dat deel van mij is wl vrouw geloof ik ;-).

Mocht je door al deze negatieve berichtgeving omtrent het zwakke geslacht nu ineens denken dat het godsonmogelijk is voor een vrouw om carrire te maken of met apparaten om te gaan, niet getreurd: Er is nog hoop en u heeft er zelfs een nieuw rolmodel bij (Nature essay, forbes samenvatting). Professor Dr. Ben Barres heeft aan den lijve ondervonden dat het niet de sexe is die je vermogens bepaalt, maar de manier waarop je als sexe behandeld wordt. Hij was zelf immers vroeger een zij en in de gedaante van Barbara Barres had hij/zij het een stuk moeilijker. Vlak na zijn sexeverandering hoorde hij collega's zeggen dat zijn onderzoek een stuk beter was dan die van zijn zus Barbara :-).

Eh, ik hoop trouwens dat er, na dit stukje, nog genoeg vrouwen overblijven die de grote stap naar het mandom niet durven ondernemen. Ik zoek er namelijk nog eentje ;-).

Owjah, vrouwen zijn meer geneigd verslaafd te raken. En vrouwen die een kind krijgen via een keizersnee zouden welleens minder gek op hun kind kunnen zijn. Zomaar wat weetjes :-).

Er zijn 6 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2006-07-13 00:39:55  
Wat is dat voor topchick? Staat ze ook op ftv?
baschie 2006-07-13 08:54:32  
link is uw vriend :-)
jeran 2006-07-13 09:07:24  
uhm, ik lees *nooit* handleidingen (zoals elke *echte* man toch?)
baschie 2006-07-13 09:09:36  
Ja, ik dacht ook dat dat typisch mannelijk was, maar volgens dat stukje dus blijkbaar niet :-). En ik moet zeggen dat ik altijd eerst even pruts met de basisfuncties en daarna de hele handleiding doorlees.
Jocelyne 2006-07-13 15:22:39  
Ik lees altijd de handleiding
Martijn 2006-07-17 16:17:47  
Ik lees nooit de handleiding, zoals een echte kerel betaamd. Maar als iemand mij iets vraagt wat ik ook niet weet en ik vermoed dat het in de handleiding staat dan zeg ik heel belerend: "RTFM"... Iemand een idee waar het voor staat?

Mooie foto trouwens! Heb je een telefoonnummer???
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Laatste links

Er is 1 bericht