Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2006-09-17 17:42:37 Rotzooi  
/images/staff/images/rotzooibank.jpg
Vechten tegen de bierkaai is het, opruimen. Mijn kamer lijkt onafgebroken vol te lopen met troep en ik hoos n a twee keer per week om in elk geval af en toe droge grond onder mijn voeten te voelen. Zo kan ik mijn bank hooguit een uur of twaalf per week gebruiken. Er stapelt zich immers gedurende een dag een hoop rotzooi op mijn bed op, en dat moet toch ergens heen als ik ga slapen. Na het opruimen zit ik dan ook altijd even vijf minuutjes trots midden in mijn kamer en kijk om me heen alsof mijn kamer nog nooit zo mooi is geweest.

Soms doe ik echt mijn best om de boel na het opruimen netjes te houden. Obsessief probeer ik bij alles wat ik doe te onthouden waar het gebruikte vandaan kwam en beveel mezelf dat het daar dan ook weer terug moet. Ik krijg op die momenten verder nauwelijks iets gedaan, zie altijd wel iets dat nog opgeruimder kan en kom weer een uur te laat op mijn werk. De plantjes moesten nog water hebben, ik moest nog wat zakdoeken opvouwen (liefst gestreken) en mijn douchekop kon wat azijn gebruiken.

Hoe doen ze dat toch, die opgeruimde types? Had ik maar de beschikking over hun gave. Hebben zij een hersendeel dat continu in de gaten houdt waar ze mee bezig zijn? Iets dat tussen elke taak die de rest van de hersenen plannen even een opruimpauze inlast? Zo ja, dan weet ik wat ik dit jaar aan Sinterklaas ga vragen.

Er zijn 11 reacties, beoordeling: 3.5/5 (n=2) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

jeran 2006-09-18 10:19:21  
De truc is om alles een eigen plek te geven en dagelijks, voor het slapen gaan ofzo, alle losslingerende meuck op te ruimen. Verder zijn schoonmaakschema's een goede manier om alles regelmatig schoon te maken, en dan ook niet te vaak. Dat is een deel van de theorie, maar nu de praktijk nog...

Wat bij mij ook werkt is gasten over de vloer. Goede reden om op te ruimen.
baschie 2006-09-18 16:20:32  
Gasten over de vloer is inderdaad een goede drijfveer om op te ruimen. Probleem is dat je daarna nog twee keer zoveel rotzooi hebt ;-).
jeran 2006-09-18 16:35:07  
hangt ervan af of je netjes in de toiletpot kotst natuurlijk :-)
jeran 2006-09-18 16:35:26  
en idem voor je gasten
baschie 2006-09-18 16:35:55  
Jij hebt er gelukkig een badkuip naast staan, die is wat moeilijker te missen ;-)
Edith 2006-09-18 19:53:57  
Jeran heeft gelijk wat de vaste plekken betreft.
Ik ben ook geen opgeruimd type, maar ik raak nooit (okay, bijna nooit) sleutels, telefoons e.d. kwijt, omdat ik die op het neurotische af altijd op dezelfde plek bewaar. Mijn tip dus: geef sleutels, telefoons en andere essentiele voorwerpen (aanstekers?) een vaste plek en dwing jezelf ze daar te bewaren. Het vergt wat training, maar na een tijdje gaat het vanzelf.

Bijvoorbeeld: zodra je thuis binnenkomt heb je waarschijnlijk de sleutel in je hand. Voor je iets anders gaat doen steek je de sleutel in het slot aan de binnenkant. Als je weer naar buiten gaat, kom je vanzelf de sleutel tegen in de deur. Je telefoon kan in een vast vakje van je tas c.q. op een vaste plek op tafel thuis. Enz.

Als dit eenmaal routine wordt, kan je huis nog steeds een puinhoop worden, maar je raakt in ieder geval geen sleutels en telefoons meer kwijt.
baschie 2006-09-18 20:03:26  
De sleutel-in-de-deur-tip is top! d:)b. Voor alle dingen een plekje vinden is vaak lastig, omdat ik niet zoveel ruimte/vakjes etc heb. Eigenlijk zitten al mijn kasten tjokvol, behalve de meest onbereikbare. Misschien een goed idee om alles wat ik minder gebruik daar eens heen te verhuizen :-).
Jocelyne 2006-09-18 21:47:49  
Ik had ooit een sleutelhanger die ging piepen als je floot. Zo kon ik mijn sleutels meestal weer teugvinden als ik ze kwijt was (ondanks mijn behoorlijke opruimkwaliteiten ben ik heel vaak mijn sleutels kwijt). Helaas ging het ding na een tijdje ook al piepen bij elk willekeurig geluid, toen werd het irritant en heb ik het weggegooid.
baschie 2006-09-18 21:50:29  
Ja, die dingen zijn geweldig :D. Weet iemand waar je die dingen kunt krijgen?
3v3rt 2006-09-18 22:45:10  
Vast op thinkgeek :-)
baschie 2006-09-21 00:21:38  
Conrad heeft ze link , maar ze zijn wel lomp hoor! En dan te bedenken dat ik 3 sleutelbossen heb: huissleutels, werk/ouders, fiets, en dat ik die indeling heb gemaakt omdat de bos anders veel te groot werd.
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht