Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2006-09-22 21:36:14 Avondrood*  
/images/staff/digicam/nacht/t2_HDR2.jpg
Waarom iedereen de komst van de herfst zo omarmt is mij een raadsel. Het in de lente door mij zo aangemoedigde ontkleden van de dames wordt weer teruggedraaid, de terasjes stromen leeg en de batterijen van mijn fietslichtjes trouwens ook. En dat allemaal voor wat pepernoten, boerenkool en bockbier. Herfst schmerfst! Was het maar weer lente!

Wat ik wel kan waarderen van de herfst zijn de prachtige kleuren tijdens zonsondergang. Helaas maakt mijn eenvoudige richt-en-drukcamera hier meestal niets van. Het ding is enorm ruisgevoelig en laat ook geen opslag in n of ander "raw"-formaat toe, zodat je nauwelijks kunt spelen met witbalans of contrast. Gelukkig heeft het apparaat wel de mogelijkheid om direct achter elkaar foto's te schieten bij verschillende belichtingen. Al schelen deze belichtingen maar een halve stop ofzo, toch kun je met Photoshop CS2 en z'n eerder besproken HDR module al redelijk wat extra kleurinformatie in je foto's brengen om er leuk mee te spelen. Wat resultaten vind je hier. Zoals je aan de overeenkomsten tussen de foto's ziet heb ik nog lang niet genoeg speelmateriaal gevonden. Zo gauw ik de mogelijkheid heb ga ik ook eens in de volle middagzon met deze nieuwe techniek aan de slag. Ik ben benieuwd!

Even gespeeld met Photomatix, een tooltje dat automatisch HDR foto's genereert en lokaal het contrast aanpast. Als je niet oppast krijg je hele onwerkelijke plaatjes. Deze twee foto's zijn bijvoorbeeld geschoten met een vrijwel witte lucht. Je kunt zelfs tegen de zon in schieten!

Nog geen reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

nigFrige  <b><a href=link;Доставка из Китая цена</a></b>
Совреме...
Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
Laatste links

Er is 1 bericht