Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2006-09-30 23:41:40 Herfst, kom maar op!  
/images/staff/images/braadpan.jpg
Je kunt je natuurlijk tegen de verdoemenis die herfst heet verzetten, en dat was ik in eerste instantie ook van plan, maar je kunt het ook omarmen en dat heb ik vandaag maar eens gedaan. Bas positivo, jawel. Ik heb mezelf een mooi cadeautje gegeven. Iets dat herfst en winter schreeuwt en waar je zelfs Bas blij mee kunt maken. Ik heb mezelf eindelijk een zware, 28 centimeter grote, glimmend rode, gietijzeren braadpan gekocht. Hij past precies in mijn oventje, heeft een ruw gemailleerde binnenkant waarop vooralsnog niets lijkt aan te branden en een plaatstalen deksel, helaas geen gietijzeren, vast om kosten te bespraren. En dat kosten besparen is wel nodig ook trouwens, godallemachtig wat zijn die dingen duur! Ik had graag een Le Creuset gekocht, maar 175 euro!? Zoals Rob Corddry zou zeggen: "Come oooooon!".

Zo'n braadpan moet natuurlijk direct in gebruik genomen worden en hoe doe je dat beter dan de grootste herfstaanbidder die je kent uit te nodigen en hem te overladen met herfstigheid. Kruidige kalfsriblap gestoofd in Westmalle dubbel (een zelfverzonnen brouwsel met wortel, sjalot, knoflook, tijm, salie, kruidnagel, room, sinaasap en ontbijtkoek) met rode kool en aardappeltjes! Daarna natuurlijk bockbier en groningse metworst met kruidnagel :9). Ik ben om. Kom maar op herfst, ik en mijn nieuwe braadpan sudderen je op een laag pitje helemaal gaar!

Er zijn 5 reacties, beoordeling: 3/5 (n=1) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

jeran 2006-10-01 13:32:40  
Hmmm, ik sluit me bij je aan! Vanochtend mijn echte Le Creuset drie uur in de oven gezet op 150 graden met succadelapjes, wijn, bouillon, tijm, worteltjes en selderie. Ik laat wel weten hoe het smaakt vanavond! :D
baschie 2006-10-01 13:38:07  
_O_
baschie 2006-10-01 23:02:11  
En, hoe smaakte het Arjen? :-)
Abdon 2006-10-01 23:19:09  
Het kalf was fantastisch! Hulde, Bas! _O_
jeran 2006-10-02 08:39:12  
Hmmm, was top. Eerst een flesje champagne vooraf, dat verbloemt natuurlijk een boel. En daarna een lekkere Jopen Bock en bruin brood erbij. Gelukkig begon het ook nog te regenen. :-)
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht