Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
politiek 2006-10-15 21:02:59 Religieuze voordeeltjes  
/images/staff/images/buddychrist.jpg
The New York Times heeft vorige week een serie van vier interessante artikelen onder de noemer "In God's Name" uitgebracht, over hoe de "first amendment", bedoeld om de vrijheid van religie te beschermen, momenteel vooral de religieuzen lijkt voor te trekken. De religieartikelen in de first amendment hebben twee doelen: Voorkomen dat de staat n of andere religie voortrekt en bewerkstelligen dat iedereen vrij is om zijn religie te beoefenen. Vooral dat laatste wordt momenteel nogal eens "misbruikt" om regels en de controle daarop te omzeilen. De idee hierachter is dat de staat, en dus de rechter, zich niet mag mengen in religieuze beslissingen. Dat vrijwel elke beslissing religieus gemotiveerd kan zijn heeft ertoe geleid dat de belastingsdienst religieuze instanties veel minder hoeft te controleren dan seculiere instellingen, dat medewerkers van deze instellingen eigenlijk geen rechten hebben en dat instellingen met een religieuze signatuur zich niet aan de overheidseisen hoeven te houden die voor seculiere instellingen gelden. Daarnaast hoeft een religieuze instellingen bij een beslissing van een overheid maar een kleine kik te geven "ik word gediscrimineerd" en de overheid krabbelt terug. Zo mag een kerk wel buiten het bestemmingsplan om uitbreiden, waar bijvoorbeeld een seculiere liefdadigheidsinstelling dit niet voor elkaar krijgt. Als laatste krijgen de geloofsorganisaties, omdat ze zo bijzonder zijn, verschrikkelijk veel belastingsvoordelen. Zo hoeven de miljonairs die wonen in een christelijk bejaardenvilacomplex geen onroerendgoedbelasting te betalen. Alle verloren inkomsten door deze legitieme belastingontduiking komen natuurlijk netjes op het bordje van de rest van de samenleving terecht.

Ter verdediging van al deze uitzonderingen voeren kerkelijken vooral aan dat ze best beloond mogen worden voor al het goeds dat zij en hun vrijwilligers doen voor het land. Hiermee gaan ze natuurlijk compleet voorbij aan alle seculiere liefdadigheidsinstellingen die wel het volle pond moeten betalen en zich ook nog eens netjes aan veel striktere regelgeving moet houden. En het blijft niet alleen bij kerken. Als je maar het stickertje "religieus" hebt. Of je nu een bejaardentehuis voor miljonairs, een school, een ziekenhuis, een museum, een pretpark of een fitnesscentrum bent, als je gelooft in het "hogere" kun je rekenen op flink extra steun van de Amerikaanse overheid.

Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2006-10-15 22:57:24  
Het devies is dus, gewoon meedoen! Gewoon gelicenseerd satanist, jedi, pastafarian of 3v3rt-cultist worden en je hebt dezelfde voordelen.
Abdon 2006-10-16 10:36:43  
Ik geloof al jaren in 3v3rt. Kan ik dat van de belasting aftrekken?
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Olof Maes   Hi there I recently reviewed the rankings for baschie.nl and I’m sorry to say that there are seve...
Tedsmova  Ndewo achọrọ m ịmara ọnụahịa gị.
nigFrige  <b><a href=link;Доставка из Китая цена</a></b>
Совреме...
Laatste links

Er is 1 bericht