Tip van Flip: Vergeet nooit de achterkant van de potjes bouillon te lezen. Als er staat dat je 3 potjes water moet toevoegen, dan behoor je te gehoorzamen
wipi! Ik kan u in elk geval verzekeren dat drie potjes geconcentreerde Struikbouillon te veel van het goede zijn als u vierhonderd gram risotto probeert klaar te maken; zououououout!
. Ook zoiets. Jamie Oliver heeft mooi lullen in z'n boekjes: "Probeer ook eens andere soorten bladeren dan sla, zoals waterkers en babyspinazie". Dus Wipi haalt netjes biologische waterkers in huis en vóór vanavond zou ik deze inzet enorm toegejuicht hebben (Wipi is immers de ideale gastheer). Maareh, de fenolen sprongen er van af. Wat is er biologisch aan een groente die smaakt naar een fruitzuigcondoom? Mocht ge ooit het groen van een uitgebaggerde sloot, in de buurt van waar BASF z'n latexafvalstoffen loost, gegeten hebben, weet u precies waar ik op doel!
Thuisgekomen stond er een klein flesje voor mijn deur, vermoedelijk van mijn net uit Frankrijk teruggekomen buurvrouw. "Pommeau de Normandie", versierd met een Gault Millau hangertje. Als groot fan van peren heb ik hem maar gelijk opengetrokken. Wat een geniale manier om fruit tot je te nemen! Een zoete, op de Festini-peerijsjes gelijkend 17% drankje met een licht bittere nasmaak van calvados. Ge-wel-dig!