Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2006-11-19 22:25:23 Wild Romance  
/images/staff/images/wildromance.jpg
Wild Romance, de nieuwe film over Herman Brood, is nu al aan het floppen. En terecht. Alleen de die-hard Broodfan zal nog wat plezier kunnen beleven aan de oude opnames waarover Boissevain playbackt en de wat minder ingelezen fan (waartoe ik behoor) kan nog wat nieuwe feitjes leren. Liefhebbers van de oerHollandsche film komen ook aan hun trekken: De eerste piemel, Broods piemel, arriveert immers binnen vijf minuten in een kluchtige scne en er rennen voortdurend naakte vrouwen over het beeld. Dat laatste redde dan ook voor mij de film en onderdrukte op cruciale momenten een flinke gaap.

De film handelt over de eerste paar jaren van z'n carire als hoofd van de band en eindigt met het abrupt eindigen van z'n tour door Amerika door een gebrek aan amfetamine. Het is dan ook vreemd dat de film begint met Broods zelfmoord, alsof hij na z'n gloriedagen eigenlijk niets meer heeft gepresteerd. Niet Brood speelt de hoofdrol, maar z'n manager, de markante, kaalhoofdige Koos van Dijk, die in al z'n goedheid maar achter het loslopende projectiel dat Brood heet aanrent en telkens z'n reet redt. Dat levert dan af en toe grappige situaties op, maar die paar lachjes worden gesmoord door het verder trage verloop van de film.

Brood zelf komt eigenlijk nauwelijks uit de verf, maar ik weet niet of ik daar Danil Boussevain de schuld van moet geven. Misschien was hij werkelijk zo ndimensionaal als hij hier wordt neergezet. Van het ondeugende kleine kind dat ik herkende in z'n laatste levensjaren op TV zag ik in elk geval niets, maar vermoedelijk was hij in die tijd nog niet zo ver heen. Gelukkig ging er een leuke zondag aan vooraf en bekeek ik de film met een broodfanvriend. Mijn tip: koop Street, Shpritsz en Saturday Night Live, en laat deze film een stille dood sterven!

Nog geen reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

nigFrige  <b><a href=link;Доставка из Китая цена</a></b>
Совреме...
Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
Laatste links

Er is 1 bericht