Morgen is het kerst en ik heb mezelf dit jaar opgeworpen om alles "voor bij de koffie" te verzorgen. Zaterdag dus lekker naar de Albert Cuypmarkt geweest en een kilo chocolade, een pond geroosterde hazelnoten en amandellen en een metalen beslagkom gekocht. Van Jeran kreeg ik het recept voor
noten-caramel-bonbons (maak caramel, doe er geroosterde noten in, stort het op een vetvrij papiertje, maak er brokjes van en coat ze met gesmolten chocolade) en van Alton Brown het
recept voor
cognactruffels. De overgebleven noten en chocolade heb ik gemengd, gestort op een vetvrij papiertje en overgoten met geroosterde kokos, jummie! Het moeilijkst is toch wel de caramel en de chocolade voor de coating vloeibaar genoeg te houden om ermee te kunnen werken. Het is zo'n gruwelijke kliederboel geworden dat ik er niet gauw weer aan begin, maar het resultaat is wel geweldig! Ik ben alleen een beetje
misselijk nu
.