Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
/images/staff/images/smiledamnyou.jpg
In het geval dat het zoeken naar de "beste partner" moeilijk is, gaan sommige vrouwelijke dieren (zoals guppies, zebra vinkjes en kwartels) af op het advies van de reeds gepaarde vrouwtjes in hun omgeving en zoeken een partner die veel lijkt op diegene waarmee ze andere vrouwtjes al hebben zien paren. Op deze manier ligt de beste partner dus niet intrinsiek vast, maar is sociaal ingegeven. Sinds kort is "bekend" (samenvatting) dat deze vorm van sociale seksuele selectie ook aanwezig is bij de mens.

Zowel vrouwen als mannen werden "en face" foto's van twee mannen naast elkaar aangeboden, die door veertig proefpersonen als "even aantrekkelijk" beoordeeld waren. Tussen de twee heren werd een "en profiel" foto van een dame gezet die naar n der heren wees, met ofwel een vrolijk, ofwel een neutraal gezicht. Vrouwen waren positiever over de mannen waar naar gelachen werd, negatiever over de mannen waar naar gefronst werd, wat wellicht verklaard waarom zoveel tienermeisjes achter dezelfde boy-bands aanlopen. Bij mannen was het precies andersom, wat verklaard waarom ik altijd zeur dat "ze toch wel iets beters kan krijgen, mij bijvoorbeeld". Grappig is trouwens ook dat onderzocht is of de urban myth waar is dat mannen met een trouwring aantrekkelijker zijn. Gelukkig: Myth busted!

Update
Ik kwam trouwens ook een ander interessant artikel tegen over humor en partnerkeus. Volgens deze paper zoeken vrouwen over het algemeen een man met gevoel voor humor en zoeken mannen een vrouw die lacht om hun humor, maar zelf niet al te veel grappen maakt (hoger opgeleide, meer van zichzelf zekere mannen kunnen vrouwelijke humor al wat beter lijden).

Er is 1 reactie, beoordeling: 4.3/5 (n=3) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

jeran 2007-01-17 11:43:14  
vrouwelijke humor? :? :-P
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht