Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2007-05-06 13:58:55 Lewis Black in A'dam  
/images/staff/digicam/overigen/tn2_abdon_lewisblack.jpg
Mijn koelkastmagneetjesavontuur illustreert perfect de hoeveelheid entertainment die ik voor bevrijdingsdag gepland had. Geen Ramses Shaffy, grote mensenmassa's noch lauw evenementenbier konden mij die dag uit mijn pyama krijgen. Been there, done that, laat me met rust :Z! Om drie uur werd ik bruut uit mijn zaterdagsroes gerukt door het nieuws van Menno dat mij via Abdon bereikte. Lewis Black stond met een interview in de spits (pagina 15), was een weekje in Amsterdam en heeft n enkele keer opgetreden in het sinds 1 april geopende Comedy Theater aan de Nes.

Wt? Lewis Black trad op in Amsterdam en wij wisten het niet? Voor degenen die niet door Abdon, Menno en ik ad nauseam bestookt zijn met citaten uit Amerikaanse nieuws- en comedyshows: Lewis Black is n van mijn comedyhelden! Dat er zelfs maar een kans zou bestaan om ooit n van die helden (Stephen Colbert, Lewis Black, Jon Stewart, Rob Corrdry etc.) live te zien optreden in Nederland was nog nooit in me opgekomen, daar ze in Nederland eigenlijk nauwelijks bekendheid genieten, en hier was er dan n, en die hebben we laten lopen. D'oh! 8:7

Maar al snel bleek dat Menno zich vergist had. Het optreden moest nog komen, was vanavond, en was compleet uitverkocht, getuige dit bericht. Bellen dan? Neeh, heeft toch geen zin. Maar we moeten toch IETS doen? Abdon las de kleine lettertjes en wat bleek: iedereen die niet z'n gereserveerde kaartje een uur voor aanvang van de show ophaalt, is z'n reservering kwijt! We spraken dus af om 19:00 uur, en zouden gaan bedelen voor kaartjes. Aangekomen bleek er zoiets als een wachtlijst te bestaan, en wij waren de tiende op de lijst, zo'n twintig mensen moesten dus niet komen opdagen (reserveringen gaan vaak in tweetallen), voordat wij aan de beurt waren. Een half uur later zouden we weten of we naar binnen mochten, maar haar blik was niet bemoedigend, moed indrinken bij de Tara dus.

Een halve pint later in de rij voor de kassa afwachtend bleek dit optreden redelijk groots te zijn voor het Comedy Theater. Drie vrijwillige dames die normaliter gratis kaartjes uitdelen aan toevallige passanten om de tent vol te krijgen werden naar huis gestuurd en de expats in de rij werden genterviewd door een dunne dame met een dikke camera die naar de bekende weg vroeg. De meneer voor ons werd ook op de wachtlijst gezet en "ze zou zijn naam wel oproepen" als hij toch nog aan de beurt zou komen. Eenmaal vooraan gaf een korte blik op haar wachtlijst echter aan dat wij de laatste op dat moment waren met een vinkje voor onze naam! W000h0000, binnen, en echt op het nippertje!

Het Comedy Theater is klein en kan zo'n 250 mensen herbergen. Wij zaten strak in het midden, zes of zeven rijen vanaf het podium en hadden, afgezien van twee kleffende Amerikanen van middelbare leeftijd voor ons, een geweldig zicht op het podium. Daar zit je dan, in afwachting van je grote held, terwijl je een paar uur ervoor nog magneetjes aan het plakken was. Onwerkelijk en zo blij als een klein kind.

De als een Pim Fortuyn-achtige dandy geklede John Bowman, het voorprogramma, kwam trillend van de zenuwen of de ontwenningsverschijnselen op en had zeker drie minuten stamelen nodig om op gang te komen. Dit tripje naar Amsterdam was blijkbaar een soort vakantie voor ze. Zeven dagen hebben ze niets anders gedaan dan met iets te volle teugen van het Amsterdamse leven genoten en nu het feest voorbij is, is er weinig van ze over. Eenmaal op stoom was hij geniaal, maar zodra hij gas terugnam raakte zijn verhaal weer verstopt in zijn katerkop en moest hij het weer over een andere boeg gooien. De echt grote komieken, waartoe Lewis Black ook behoort, hebben hun programma zo dichtgetimmerd en stukgeoefend dat er van improvisatie en "stand-up" weinig te merken valt. Maar deze vent wist ons zeker een half uur met observaties over Amsterdam en de Nederlanders op het puntje van onze stoel te houden. De grootste lachers kreeg hij op z'n hand door Lewis Blacks handelsmerk, z'n driftige handbewegingen als hij zich kwaad maakt, te parodiren. We waren dus niet de enige fans in de zaal en weldra zou hij aantreden.

Ook Black had moeite om op gang te komen. Langzaam pratend, met veel geaarzel, moest hij duidelijk nog even zijn draai vinden en ook hij gaf het zware Amsterdamse nachtleven de schuld. Veel van z'n grappen kende ik helaas al en zeker aan het begin bouwde hij ze eigenlijk een beetje verkeerd op, waardoor de clou koud op ons dak viel en de lachers tot zijn eigen verbazing wegbleven. Toen hij van de meer politiek getinte grappen overstapte op het dagelijkse leven, leek hij de zaal ook een stuk beter mee te krijgen. Vermoedelijk blijven heel veel subtiliteiten verborgen voor diegenen die niet tot over hun oren in de Amerikaanse politiek zitten. Naarmate de show vorderde kwam ook Black er steeds beter in, en bleek na verbaasd op z'n horloge te hebben gekeken dat hij aan het eind lang niet al het materiaal behandeld had, dan hij in de planning had. Amsterdam is echt funest voor artiesten!

Na de show, weer in de Tara, bleek dat we maar niet uitgepraat raakten over dit onverwachte optreden. Zo zit je thuis brak te wezen, zo zit je in een uitverkochte zaal naar een artiest te kijken waarvan je nooit gedacht had die ooit in levende lijve te zien. Nee... Echt heel raar... Kom, we nemen er nog n :proost:.

Er zijn 2 reacties, beoordeling: 5/5 (n=1) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Abdon 2007-05-06 15:22:14  
Ongelooflijke belevenis, en flink gelachen. Een onverwachte topavond! d:)b
Edith 2007-05-07 11:41:28  
Cool!
Maar waarom plakken die buitenlandse artiesten er niet een paar dagen vakantie aan vast NA hun optreden in plaats van ervoor?
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

nigFrige  <b><a href=link;Доставка из Китая цена</a></b>
Совреме...
Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht