Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2007-06-02 21:05:37 Pief paf poef*  
/images/staff/images/ambulancenrij.jpg
Op het eerste gezicht leek het redelijk ernstig gisteren: een enorme stoet motorfietsen, ambulances, brandweerwagens en ME busjes reden met loeiende sirenes over de Wibautstraat de stad uit. Erg veel haast leken ze echter niet te hebben, en dat verraadde al dat het ze niet menens was.

Zo luid en frivool als ze gisteren waren op de Wibautstraat, zo stil en serieus waren ze er een uur en een dag later. In het steegje zonder naam, die de Burmandwarsstraat met de Wibautstraat verbindt en dat het minst prettige plekje in een straal van 50 meter om mijn huis is, vond ik op mijn rit naar de supermarkt een aantal politiewagens, een busje van de hondenbrigade en een ambulance omgeven door agenten, ziekenbroeders, hangjongeren en ramptoeristen. Ik zag nog net hoe ze iets onder een laken rustig in de ambulance schoven, dus er was f niets aan de hand, of het was al te laat.

De politie was druk bezig met het interviewen van getuigen, of het napraten met collega's, de hangjongeren keken nog dreigender dan normaal en n der ramptoeristen zette nog eens de fles aan z'n keel, dus ik schoot een vriendelijk, maar niet al te snugger ogende meneer die wat meer afstand hield aan. Het slachtoffer was door drie mannen (op klaarlichte dag) in z'n been geschoten. Daar kon ik het mee doen.

Op mijn terugweg was iedereen behalve de hondenbrigade en de hangjongeren verdwenen en zag ik nog net een politiewagen wegrijden met achterin een wat oudere vrouw met een hoofddoekje. Een getuige misschien? Misschien drugsgerelateerd?

Mocht iemand iets horen of zien op AT5 of via andere lokale nieuwskanalen, dan houd ik me zeer aanbevolen en u bent natuurlijk de eerste die het hoort als ik meer weet. Het maakt m'n gevoel over dat steegje er niet beter op :-|.

Update (12:24, 3 juni)
Meer info is eindelijk te vinden op AT5 (en nu zie ik dat Trouw er wl snel bij was). Het was "gelukkig" geen schietpartij in het steegje zelf, maar in een woning aan de Burmandwarsstraat (ik vermoed het appartementencomplex dat aan n zijde het steegje afbakent en waar veel van de hangjongeren wonen). Het pand staat bekend als drugspand en het 40-jarige slachtoffer is na het incident ook aangehouden, vermoedelijk omdat hij zelf ook niet helemaal zonder blaam is. Hij is in z'n been geschoten tijdens een ruzie met twee mannen, die helaas nog voortvluchtig zijn. Update 2
Op AT5 nieuws (televisie) bleek dat het zich inderdaad in het flatje heeft afgespeeld.

Er zijn 6 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Edith 2007-06-03 11:46:09  
Misschien de politie even bellen? (Blijkbaar deden mensen dat ook met die sirenes.)
baschie 2007-06-03 11:50:07  
Misschien dat ik Desiree Geritz eens mail link
Edith 2007-06-03 13:44:58  
Veiligheid creren door samen de leefbaarheid te regisseren. :-) Ja, mailen!
baschie 2007-06-03 14:22:11  
Wat ik me vooral afvraag is waar Novum (zie trouw link) en AT5 hun nieuws vandaan halen? Ik heb wel meerdere pers- en politieberichtensites gevonden, maar geen van deze meldden dit incident. Ook zal je na dit korte berichtje wel nooit meer iets hierover horen, zelfs al pakken ze de dader, of vinden ze de toedracht. Eens even nadenken wat ik zal vragen aan Desiree :-). Misschien beter om het over een paar dagen te doen, zodat ik als bezorgde burger kan vragen of de toedracht al bekend is.
Suus 2007-06-03 22:20:43  
Dat jij deze site niet eens kent... of wel.... Als je sirenes hoort (brandweer of ambulance) op link (instellen op amsterdam amstelland) kan je een beetje vinden wat er aan de hand is. Pas als er GRIP wordt geroepen is een beetje spannend. Bij Grip 2 of 3 in de buurt zou ik me zorgen maken, maar dan hoor je waarschijnlijk al de sirenes.
baschie 2007-06-03 22:28:00  
Ik zie eigenlijk niet veel rond 19:30 op 2 juni en kan geen wijs uit al die codes :-).
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

nigFrige  <b><a href=link;Доставка из Китая цена</a></b>
Совреме...
Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht