Voor gegrilde mosselen kook je een kilo mosselen in 1 deciliter water met een paar teentjes knoflook en een in stukjes gesneden citroen totdat de mosselen open gaan (5 minuten?). Je haalt vervolgens 1 helft van de schelpen van de mosselen af, en legt de mosselen op een hittebestendig bord. Je vult de mosselen met kruidenboter (flink wat boter, zout, peper, peterselie, sjalot en natuurlijk knoflook) en zet ze nog een minuut of 3 à 4 in de gril.
Voor Francesco's inktvisgerecht heb je drie flinke inktvissen nodig (ik denk dat het zo'n 600 gram inktvis was), of zes kleintjes. Snij ze in ringetjes, en de ringetjes in reepjes zo groot als shoarma. Snijd drie flinke tenen knoflook met een flinke hand peterselie fijn en fruit het zachtjes in een pan met olijfolie. Braad na een tijdje ook 6 kleingesneden ansjovisfiletjes mee, en voeg dan de inktvis toe. Als de inktvis z'n vocht een beetje kwijt is voeg je een glas witte wijn toe en draai je het vuur laag zodra de wijn kookt. Laat zeker een half uur op een heel laag vuurtje doorpruttelen tot de inktvis zacht is.