Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2007-09-13 18:13:33 Tapasavondrecepten  
/images/staff/images/francbas.jpg
Aangezien ik net de foto's (gemaakt door Jocelyne) van mijn afdelingstapasavond online heb gezet, dacht ik dat een paar recepten misschien genoeg smoes waren om er een blogje in plaats van een link-dump van te maken. Als jullie willen kunnen jullie je eigen recept in de reacties plaatsen.

Voor gegrilde mosselen kook je een kilo mosselen in 1 deciliter water met een paar teentjes knoflook en een in stukjes gesneden citroen totdat de mosselen open gaan (5 minuten?). Je haalt vervolgens 1 helft van de schelpen van de mosselen af, en legt de mosselen op een hittebestendig bord. Je vult de mosselen met kruidenboter (flink wat boter, zout, peper, peterselie, sjalot en natuurlijk knoflook) en zet ze nog een minuut of 3 à 4 in de gril.

Voor Francesco's inktvisgerecht heb je drie flinke inktvissen nodig (ik denk dat het zo'n 600 gram inktvis was), of zes kleintjes. Snij ze in ringetjes, en de ringetjes in reepjes zo groot als shoarma. Snijd drie flinke tenen knoflook met een flinke hand peterselie fijn en fruit het zachtjes in een pan met olijfolie. Braad na een tijdje ook 6 kleingesneden ansjovisfiletjes mee, en voeg dan de inktvis toe. Als de inktvis z'n vocht een beetje kwijt is voeg je een glas witte wijn toe en draai je het vuur laag zodra de wijn kookt. Laat zeker een half uur op een heel laag vuurtje doorpruttelen tot de inktvis zacht is.

Nog geen reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Laatste links

Er is 1 bericht