Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2007-09-19 19:12:57 Francesco's Erasmuspasta  
/images/staff/images/fusillicourgette.jpg
God wat is zo'n (vandaag trouwens jarige :cheer:) buuritaliaan toch handig! Ik had zin in vlindertjespasta, dus vlak voordat ik naar de winkel ging vroeg ik wat er zoal bij farfalle gegeten wordt in Itali. Hij raadde een saus met grofgesneden courgette en kleine garnalen aan. Farfalle, zo vervolgde hij, vond hij niet zo geweldig. Het doet het niet zo goed bij fijne sauzen, aangezien de vlinder niet gelijkmatig gaar wordt. De "knoop" is altijd wat harder dan de das van de vlinder en daarom past een grove saus er veel beter bij dan een gladde. Beter was hij te spreken over fusilli. Daar had hij een mooie (vegetarische) gladde roomsaus bij die hij altijd in z'n Erasmustijd kookte met medestudenten.

Fruit, voor twee personen, twee zeer fijngesneden sjalotjes in een paar eetlepels olie glazig. Rasp ondertussen een courgette met een niet al te fijne rasp in een kom en doe daar steeds een klein beetje van in de pan bij de sjalotjes, zodat de pan redelijk droog blijft. Voeg op het eind nog wat zout toe en doe er dan ongeveer 100ml crme frache bij. Warm de saus wat door en breng op smaak met zout en geraspte, zwarte peper. Als je, zoals ik, nog wat behoefte aan dierlijke eiwitten hebt, kun je aan het eind prima wat gerookte zalmsnippers of kleine gekookte, Hollandse garnalen door de saus roeren.

De saus maak je binnen tien minuten, bevat bijna Elskes aanbevolen 200 gram groenten per persoon, en kan geheel naar wens vegetarisch gehouden worden. Proberen denk!

Nog geen reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Laatste links

Er is 1 bericht