Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
muziek 2007-10-14 18:31:25 In Rainbows  
/images/staff/images/inrainbows.jpg
Ik ben vast de duizendste blogger die het nieuwe album van Radiohead aanprijst, al zullen de meeste nerds dat doen vanwege het "betaal wat je wilt geven" concept. Eindelijk, hoor je ze roepen, eindelijk een band die opstaat tegen de akelige platenbazen. Maar ja, ik vind Radiohead eigenlijk gewoon leuk. Het is zelfs een van de weinige bands waar ik daadwerkelijk meerdere CD's van in mijn bezit heb. Legale! Toch moet ik toegeven dat ook ik voor hun slimme truuk gevallen ben. Je voelt je immers aardig suf als je "In Rainbows" in een Bittorrentzoekmachine typt, terwijl je het album net zo goed voor 0 euro legaal kunt kopen van Radioheads website. Nul euro, ik ben toch geen gierigaard en hop, voor je het weet betaal je een enigszins redelijk bedrag voor muziek waar je nog niet eens een keertje naar geluisterd hebt.

Nu ben ik geen ervaren muziekcriticus. Ik kan hooguit goed klagen over muziek die ik uiterst ruk vind (ja kutmuziek, u weet wie u bent!). Dus moet ik het anders aanpakken. Goed. Stel je voor ik heb helemaal nergens zin in. Ik zit onderuit gezakt op m'n stoel een beetje te surfen en zie er al drie uur tegenop om m'n was naar de wasserette te brengen. Ik open het openingsnummer van mijn nieuw aangeschafte album en na vijfenveertig seconden begint de gitaar te spelen. Vanaf toen ging het snel; voor het nummer uitgespeeld was, stond het album op m'n MP3-speler en liep ik fluitend in de zon richting wasserette. Lopend inderdaad, want fietsen zou te snel gaan. Het zonnetje schijnt, Thom Yorke klaagt met z'n kopstem en ik lach naar alle vrouwen, zelfs de lelijkerds. Echt zinnige dingen kan ik er verder niet over zeggen. Het is Radiohead 2007. Nieuwer, hipper, mooier. Niet te electronisch, niet te gitarig, soms zelfs funky maar nog steeds met veel weegeklaag. Waarom ik Thom Yorke wel trek en andere zeikbandjes zoals the Smashing Pumpkins niet, snap ik ook niet, maar ik begrijp u heel goed als u het maar niets vindt. Jammer Kate Nash, u bent verstoten van mijn veelspeellijst! Zo en nu ga ik de was ophalen, uiteraard lopend.

Er zijn 3 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Edith 2007-10-15 02:00:48  
Het is ook slim en iedereen is beter af! Al betaal je 2 euro, dan verdienen ze waarschijnlijk nog meer dan wanneer je er 20 euro voor had betaald in de winkel. (50% voor de winkel, 10% voor de transporteur, 20% voor de platenmaatschappij, 10% voor de kosten van de CD, enz.)
3v3rt 2007-10-15 16:50:00  
Ik geloof dat een artiest bij iTunes er zelf maar 1 dollar per album aan over houdt. Goede zet dus van ze :-)
baschie 2008-01-07 18:40:26  
W00t, de CD versie van dit album, (standaard versie kost maar 12 euro) staat bovenaan de Britse hitlijst link . Slimme actie dus, van Radiohead!
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht