Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
psychologie 2006-02-13 16:48:07 Is het nog ver?  
/images/staff/images/portmeirion.jpg
Hoe meer details we weten van een route, hoe langer de route lijkt, beweert onderzoek aangehaald in News@Nature. Hierdoor lijkt een weg niet alleen langer te worden naarmate we hem vaker nemen en dus beter kennen, maar lijken hele drukke of interessante routes langer, omdat er simpelweg meer detail om te onhouden is. Een 500-meter lange wandeling door het interessante Portmeirion (rechts) voelt als ongeveer 1500 meter aan, dezelfde lengte in Manchester maar 800 meter. Helaas wordt er niets over het verschil tussen mannen en vrouwen, als het gaat om hun overschattingsvermogen, gezegd :-).

Als je je afvraagt of een beetje lamballen tijdens het rondlopen zou kunnen helpen in het onthouden van je route, dan heeft een ander verhaal op News@Nature daar misschien een antwoord op. Neuronen van rustende ratten die net iets interessants, zoals de route naar de dichtstbijzijnde kroeg, te weten zijn gekomen, herhalen tijdens die rust in versneld tempo de handelingen die tot die kroeg leidden, teneinde deze beter te onthouden. Goeie smoes dus als je weer eens zit te lamballen, eh, iets briljants aan het herkauwen bent dus.

Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Edith 2006-02-13 17:25:43  
Raar, ik heb altijd het idee dat het andersom is. De route die je elke dag fietst is niet lang, maar een nieuwe route wel. (De trappen bij jou thuis zijn lang, bij mij niet. En voor jou andersom.) Gaat het misschien om het aantal nieuwe details?

Enne, wat is lamballen? :D
baschie 2006-02-13 17:32:03  
Ja, ik moet zeggen dat ik ook het omgekeerde heb. De eerste keer dat ik naar de wasserette moest, schatte ik de afstand op 15 minuten enkele reis, in werkelijkheid is het 5 minuten, en zo voelt het tegenwoordig ook. Eh, een lambal is een lui iemand, lamballen is niets doen :-).
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht