Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2008-04-14 23:11:50 Zenuwachtig  

Jullie wisten al dat ik een appartement aan het zoeken was, maar nu is het menens. Ik moet dit huis uit. Over vier maanden pas, maar ik word er hartstikke zenuwachtig van en kan aan vrijwel niets anders denken. Huren in Amsterdam is onmogelijk, de huren beginnen bij 750 euro en men wilt dat je bruto vier keer zoveel verdient dan je kale huur. Kopen gaat net, maar de echt leuke huisjes in de echt leuke wijken in Amsterdam zitten heel krap binnen mijn budget. Het feit dat de economie het slecht doet, de huizenprijzen dalen en ik geen goed zicht heb op mijn financiële situatie als ik ga kopen, maken dat ik er steeds huiveriger voor word om een huis te kopen. Het feit dat ik een huis MOET hebben binnen vier maanden, maakt ook dat ik niet in de meest ideale onderhandelingspositie zit.

Een prachtappartement kopen in Amsterdam is nog steeds mijn droom, maar mijn backupplan is huren in Den Haag. Kopen zal ik voorlopig niet doen buiten Amsterdam; kopen is immers voor minimaal 5 jaar, en ga ik het wel leuk vinden in een andere stad? Maar huren, waarom niet? Ik werk in Rijswijk en da's bij Den Haag om de hoek. De huren liggen een stuk lager in Den Haag, en voor een betaalbaar bedrag zit je zelfs in een redelijk goeie wijk. Natuurlijk ga ik dan de specialiteitenwinkeltjes, de sfeer van Amsterdam en vooral het biertjes drinken met vrienden missen, maar of ik nu elke dag 2 uur in de auto zit naar mijn werk, of vanuit Den Haag af en toe 2 uur rijd om mijn vrienden in Amsterdam te bezoeken, maakt natuurlijk ook niet veel uit. Ik moet zeggen dat Nederland, als je eenmaal een auto hebt, een heel stuk kleiner word. Morgen ga ik eens wat makelaars bellen om alvast wat huurhuizen te gaan bekijken, als ik echt verliefd word op een woning ben ik direct weg, is het maar zo-zo en wordt de tijd te krap in Amsterdam, dan heb ik in elk geval een backupoptie. Eerst maar eens vragen of ik dit mooie huisje eens mag bekijken.

Er zijn 9 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

jeran 2008-04-15 09:26:25  
Goed idee Bas, en ik neem aan dat Den Haag ook wel leuke winkeltjes heeft, toch?
Don 2008-04-15 09:56:50  
Woohoo! Zomer in Scheveningen! :-)
Edith 2008-04-15 19:24:47  
Wie zegt dat Den Haag geen specialiteitenwinkels heeft? Den Haag heeft veel Indonesiers en ook relatief veel Indiers/Pakistanen.
Edith 2008-04-15 20:52:55  
Trouwens, vier maanden is lang. Geen reden om nu al zenuwachtig te worden!
En iets anders: is 725 euro echt zo veel minder dan 750?
3v3rt 2008-04-15 21:27:48  
Den Haag is toch ook top? ~20 minuten met de trein :). En natuurlijk op loopafstand van het strand, de hele zomer dineren met uitzicht op olijke bikinipopjes!
baschie 2008-04-15 22:41:18  
Maar die weet ik nog niet te vinden.. Het heeft me 3 jaar geduurd voor ik ze in Amsterdam heb gevonden. 4 maanden is niet lang als je wil kopen! 750 is kale huur, met minimale bruto looneis, wonen in een lelijke flat in betondorp of noord, met een wachttijd van 6 tot 12 maanden. 725 is inclusief, in een mooi deel van Den Haag, gestoffeerd, 1 mei leverbaar, dichtbij mijn werk. Al moet ik zeggen dat ik nu mijn oog heb laten vallen op een ietsje duurder huis van 70m^2.
baschie 2008-04-15 22:42:33  
750 is het minimum in Adam, en is al heel duur in Den Haag.
baschie 2008-04-16 00:03:48  
Momenteel heb ik dit appartement op het oog: link
baschie 2008-04-16 13:27:10  
Nou, dat appartement was fantastisch mooi! Veel groter dan ik ooit zou mogen dromen, fantastisch ingericht, kroonluchters, schouw, het hele zaakje. Twee balkons, bad. Maar wel boven een oude meneer van wie het huis is, en je deelt een gang. Ik heb het eerlijk gezegd wel gehad met de hospita's, en meneer zag er niet "relaxed" genoeg uit. Oud mannetje, strak in deftig pak met diamantje op z'n stropdas, gepensioneerd (dus de hele dag thuis), klagend over de vorige bewoner, jammer, maar helaas. De buurt is wel prachtig, en er staat nog veel meer te huur, dus niet getreurd. W00t, misschien kan ik wel naar m'n werk gaan fietsen!
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht