Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2008-04-15 23:43:55 Rijden  
/images/staff/images/tn_trouwfox.jpg
Vanwege het autorijden hoef ik het niet te doen, verhuizen. Wat is dat geweldig zeg! Of je nu met mooi weer heerlijk over de snelweg cruised met het raampje open, 's avonds in de regen keihard met je ipod zit mee te zingen, je als een rally-rijder een weg baant door kronkelend, landelijk Holland, of op top-snelheid op een onverlichte snelweg probeert je nachtblindheid voor te zijn, autorijden is inspannend en ontspannend tegelijk! Ben ik moe of brak als ik 's ochtends instap, eenmaal aangekomen op mijn werk lijk ik dat ineens helemaal vergeten. En terug precies hetzelfde, stap je ingekakt van de hele dag naar het scherm staren in, stap je fris en vrolijk weer uit. Ik kan het iedereen aanraden!

Mijn foxje begint zich nu, nadat ik hem alweer meer dan 4000 kilometer op zijn staart heb getrapt, ook eindelijk te gedragen. De motor jankt niet meer zo, hij trekt lekker, en hij voelt nog best wendbaar aan. Je moet hem rijden alsof je op een motor zit, meehangen en meekijken in de bochten. Ook moet je hem niet plankgassen, maar je gaspadaal net iets daaronder houden. Vanavond rond zes uur binnendoor, langs een riviertje ten zuiden van Delft, van Rijswijk naar Capelle aan de Ijssel gereden omdat er file stond op de A13, en de simpele opdracht "follow that car" (een dikke Saab van mijn collega) was kermis! Wat is Holland toch mooi! En wat is iets te hard de bochtjes nemen, stiekem toch verschrikkelijk leuk! ;-). Ik moet echt een camera in mijn nieuwe mannentas proppen en aan de kant gaan staan, want wat ik af en toe voor picture perfect kodak momenten tegenkom, is ongelofelijk! Vanavond terug via mijn oude route langs Woerden was ook weer geweldig. Af en toe is een landelijke tachtigkilometerweg beter dan een vijfbaans snelweg!

Vorige week een proefrit in een Honda Civic Hybride gereden. Kost zo'n 24000 euro ex het multimediasysteem, maar vanwege de milieuvriendelijke bijtelling zou ik maar zo'n 140 euro per maand betalen (eigen bijdrage + belasting). Wat een auto! Automaat, cruise control, climate control, digitale snelheidsmeter, blue tooth telefoonvoorbereiding, ipodaansluiting en besturing via het 7" satelietnavigatieschempje, ramen en spiegels electrisch, centrale deurvergrendeling, Amerikaans geveerd, lekker stuur. Het ding is zo groot als een Audi A4 of BMW 3-klasse, en als je niet te hard ermee rijdt, voelt hij ook zo. Wow! Aan de automaat was ik sneller gewend dan ik dacht, en de cruise control is een geschenk uit de hemel! Nooit meer een stijf rechterbeen! Het is wel over met de snelle fox-acties, want al is de Civic sneller dan de Fox, hij is eigenlijk bedoeld om zich rustig, stil, als een soort limousine voort te bewegen. Stap je hem iets te hard op het gas, dan klinkt hij hoger dan een nicht met z'n lid op een hakblok.

Komende zaterdag heb ik een proefrit in een Peugeot 107 gepland, de andere kant van het milieuvriendelijke spectrum. Een beetje uitgepimpt als automaat met airco kost hij zo'n 12000 euro, wat neerkomt op zo'n 60 euro per maand aan bijtelling. Om eerlijk te zeggen vind ik het een supermooie auto, al is hij nog zo klein, maar is zijn formaat inderdaad wel een nadeel. Met zijn 1 liter motor is hij volgens de reviews vermoeiend op de snelweg, en omdat hij superlicht is, ligt hij niet echt lekker op de weg bij hoge snelheden. Je kunt er eigenlijk niet met meer dan twee man fatsoenlijk in zitten, en hij heeft geen kofferbak. We zullen het zaterdag zien. Jammer dat je vier jaar aan zo'n leaseauto vastzit.

De civic is dus luxe, relaxed, goed voor op de snelweg en als je lange afstanden rijdt, ruim, en zo'n 80 euro duurder dan de beter parkeerbare, wendbaardere peugeot die in principe maar twee personen kan vervoeren en zich niet echt goed voelt op de snelweg. Lastige keuze, in deze financieel onzekere tijden (anders had ik natuurlijk direct voor de dikke hybride gekozen)!

Er zijn 3 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

jeran 2008-04-16 08:22:47  
Ik rijd tegenwoordig Toyota Prius :-)
baschie 2008-04-16 08:30:20  
Koel :-) (maar wel ontzettend lelijk :O). In de lease, gekocht, gehuurd, voor je werk?
jeran 2008-04-16 10:15:50  
Voor mijn werk natuurlijk. Auto's zijn namelijk heel suf om te hebben... ;-)
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht