Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2008-04-29 21:04:35 Huisjes  

Gisteren en vandaag vrijgenomen om aan m'n proefschrift te kunnen werken, maar zoals gebruikelijk ging er weer van alles mis. Eerst moest er gisterenmorgen, onder het genot van een bakje koffie, nog naar wat virtuele huizen worden gekeken. Een huis van 60m2 in de Celebesstraat leek me wel wat, dus ik belde meteen voor een afspraak. Binnen een half uur was toevallig de eerste bezichtiging, dus ik dook onder de douche. "Verrek!", zei mijn nek, bij al dat enthousiaste gespring, en dus had ik niet alleen haast, maar kon ik ook mijn schoenen niet meer zien en mijn veters maar met pijn en moeite dicht krijgen. Heb ik weer! Leuk huis trouwens, zelfs pa kon er mee leven, maar ik werd niet zo vrolijk van de pijn. Ook niet van het feit dat ik zeker niet de enige was die kwam kijken, en dat er nog een enorme boel moest gebeuren in het huis. De rest van de dag met meer pijnstillers dan goed voor je maag is in bed gelegen. Beetje dom, want daardoor moet je er 's nachts heel vaak uit, als je begrijpt wat ik bedoel. Rond vijf uur belden de dames uit Den Haag. Morgen, 10:30, huurhuisje kijken, ga je leuk vinden!

De volgende ochtend ging het beter, net geen dode hoek in de auto, achteruitrijden "op gevoel". En inderdaad. Leuk huis! Korte Samenvatting: Tweede en tevens bovenste verdieping. Grote hal (4x1.5), supersmal maar superbreed balkon aan de achterzijde (6x1 op het noordwesten met soort schuurtje voor wat kratten bier), grote slaapkamer (4.5x2.8), kleine slaapkamer(2.3x2.7), redelijke keuken (2x3.2), aparte douchecel, apart toilet, zonnige woonkamer (4.3x6) aan de voor/zuidoostzijde, inclusief een soort bijkamer, en heel veel kleine inbouwkasten. Gestoffeerd, met laminaat en "keukenapparatuur" (maar welke, geen idee, in elk geval een gasstel!!). Nette buurt (vruchtenbuurt), 3km van het strand, 3km van de stad, 6 a 7km van m'n werk, parkeren voor de deur. Niet al te duur, voorlopig jaarcontract, 1 juli intrekken. Ik was met drie "stelletjes", geen van allen volgens mij met een vaste baan, en geen van allen zo'n trouwe klant van Samira, de blonde makelaarsschone, als ik. Toen iedereen z'n gegevens achtergelaten had kreeg ik direct de mogelijkheid om een aanbetaling te doen. "Jij moest helemaal uit Amsterdam komen, ik zei tegen mijn collega, als hij hem wil hebben, krijgt 'ie hem van me". Zo doe je dat ;-).

Volgende week woensdag het contract ondertekenen. Als het tenminste niet spaak loopt op meneer de huidige huurder, die ineens niet meer zeker weet of hij nu 1 juli, of 1 augustus eruit wil. Hoe ga ik dat aan mijn huidige huurbaas uitleggen!? De rest van de dag opgeschept over m'n nieuwe huis en m'n auto volgeladen met vier jaar promotie, voor vier euro per uur. Ow, en dit schetsje gemaakt, waarna ik me besefte dat de afmetingen van de makelaar volgens mij niet kunnen kloppen, en ik niet meer weet waar de douchecel ookalweer was :D. Ik heb er onwijs (mooi woord) zin in. Eindelijk met gas koken. Een logeerkamer hebben!! Nog maar twee trappen omhoog. Een balkon hebben, al is hij maar bruikbaar voor twee en kun je al zittend niet over het gemetselde muurtje heen kijken(och, rookte ik nog maar, dan zou ik niet vallen over zulke details), een slaapkamer zo groot als de gemiddelde studentenkamer. Hah, Bas wordt volwassen. Hier durf ik zelfs m'n ooms en tantes op de koffie uit te nodigen :-).

Er zijn 4 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jeran 2008-04-30 08:09:51  
Hee gefeliciteerd Bas! Leuk om te lezen! Handig zo'n bierkamer op het balkon ook. ;-) Wanneer mag ik souwen?
Edith 2008-04-30 15:07:03  
Ziet er goed uit! Wanneer hoor je of die huidige huurder een probleem wordt?
baschie 2008-04-30 15:08:49  
Ergens begin volgende week hoop ik. Hij zelf wil pas "halverwege juni" beslissen, maar dat kan hij mijns inziens niet maken.
Menno 2008-05-07 14:44:53  
Hey Baschie! Gefeliciteerd. Ik ben net terug uit Spanje en zag dat je een nieuwe casa gevonden hebt. Lekker ruim ook. Alleen jammer dat je dan zo ver weg woont, maar ja, dan heb ik weer een goede reden om Den Haag eens aan te doen.
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht