Wow, ik heb mezelf echt overtroffen vandaag! Ik heb de laatste maanden natuurlijk flink opgeschept over mijn kookkunsten bij mijn nieuwe Italiaanse en Duitse collega's, maar toen Maarten me uit zijn tuin een bijna 7 kilo zware pompoen voor mijn promotie gaf vond ik het tijd om mezelf ook eens te bewijzen .
Ik kan me niet heugen dat ik ooit een pompoen heb geslacht, maar wat een fantastische vrucht is dat zeg! Lekker snijden met mijn grootste mes, geholpen door een paar ferme tikken van mijn vleeshamer als het echt niet verder wilde. In dunne maantjes snijden en dan met mijn nieuwe uitbeenmes de zaadjes verwijderen. Heerlijk bewerkelijk! Het grootste gedeelte heb ik met olie en zout of suiker geroosterd in de oven, een klein deel gekookt in flink veel zout. Eerst pompoensoep met geroosterde en gesuikerde pompoen, ui, aardappel, zelfgemaakte kippenbouillon en dragon. Toen hartige pompoenmuffins met ui en pistachenootjes, en als hoofdgerecht een pompoenrisotto van geroosterde en gezouten pompoen (ook weer met zelfgemaakte kippenbouillon), met een worstje en gestoomde brocolli. De vrouw van mijn Italiaanse collega had een lekkere nutellarolcake meegenomen, en een huisgemaakte lambrusco maakte het geheel af. Wat een topavond weer! .