Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2008-10-25 21:04:06 Stamppottenweer  

Ik snap de economie achter de aardappel niet zo. Een kilo aardappelen voor de vrijgezelle man is best duur, zo'n twee euro. Van die sjieke aardappels in anderhalve-kiloverpakking zijn ook twee euro. Een zak van twee kilo is ook al twee euro. En een zak van vijf? U raadt het al, ook twee euro. Bij de "voordeelpakker" van tien kilo kon ik in de Albert Heijn geen prijsje vinden, maar ik denk dat ik het antwoord eigenlijk al weet...

Home economics is tegenwoordig erg belangrijk voor me. Na mijn promotie moet de broekriem eens flink aangetrokken worden, dus die zak van vijf kilo kon ik natuurlijk niet laten liggen en dit keer zullen ze niet allemaal pootjes krijgen en weglopen. In 1 avond heb ik 4 kilo aardappelen, 800 gram wortels, 400 gram uien, 600 gram gehakte boerenkool en 500 gram zuurkool verwerkt tot diepvrieshutspot, -zuurkoolstamp en boerenkoolstamp :-). Nieuw gekochte diepvriesbakjes met schrijfoppervlak en stift zorgen er hopelijk voor dat ik in de toekomst eens wat vaker mijn lekkere baksels invries. De laatste kilo gaat op aan stamppot andijvie, maar die eet ik liever vers :-).

Owja, ik heb van overgebleven boekenbonnen een nieuw kookboek gekocht. Het nieuwe kookboek zelfs. Nu, na 60 jaar, weer met de oude omslag. Volgens mij is dit dezelfde als bij mijn moeder in de kast stond, en die ik mijn zusje cadeau heb gedaan toen ze wel erg vaak belde hoe lang witlof moest koken toen ze samen ging wonen ;-). Geen-onzin Hollandsche keuken uit de huishoudschooltraditie. Mijn nieuwe favoriete naslagwerk!

Er zijn 3 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

WiPi 2008-10-26 00:16:53  
Daar kun je geld mee verdienen: opkopen die voordeelpakkers en met een weegschaal en veel plastic zakjes (gratis op de groentenafdeling) voor de ingang gaan staan ;-)
Patrick 2008-10-26 12:38:14  
Tja, hier heb ik me ook al vaker over verbaasd. Dit gaat ook op voor veel andere producten. Supermarkten moeten wel bakken met geld verdienen aan npersoonshuishoudens. Een aantal jaar geleden had (geloof ik) het Nibud de slogan: Geldproblemen? Neem een partner!
Edith 2008-11-01 19:01:20  
:) Dat kookboek ziet er, eh, gedegen uit.
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Laatste links

Er is 1 bericht