Het ziet er helaas niet zo spectaculair uit, maar wow, wat kan simpel bruin brood lekker smaken! Met biologisch volkorenmeel uit de natuurwinkel, ditto biologische haverzemelen, Hollandsch patentbloem en Italiaans typo 00 hard meel. Helaas is het brood wat klein uitgevallen, of eigenlijk, is mijn broodbakblik nogal uit de kluiten gewassen. Anyhoo, brood bakken is haast net zo therapeutisch als bouillon trekken! Zeker dit bruine brood, dat je eerst moet mengen, dan 15 minuten moet laten rijzen, dan tien minuten kneden, en een uur rijzen, dan 1 minuut kneden en in de vorm doen, en weer een uur rijzen, fantastisch . Hierna moet ik maar eens zuurdesembrood proberen, al snap ik nog niet helemaal wat de bedoeling is. Bij de natuurwinkel heb ik een potje zuurdesem gekocht en dat lijkt haast net zo makkelijk te zijn als instant gedroogde gist, terwijl al mijn receptenboeken zeggen dat je zuurdesem 12 uur moet laten rijzen. Nou ja, we proberen het eerst met het instant spul, en als dat bevalt zal ik proberen zelf zuurdesem te maken.