Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2009-01-19 22:31:58 Italiaanse les, numero uno  
/images/staff/images/ciao_bella_tshirt.jpg
Toen ik op mijn inschrijvingsbevestiging las dat de website taaltaal.nl niet alleen gecreerd is door een webdesignbureau, maar dat het taleninstituut daadwerkelijk gerund wordt door diezelfde webdesign B.V. schrok ik toch wel even. Die pinnen-ter-plaatseoptie klonk ineens een stuk beter. Dat ik met moeite op de postbus kon lezen dat Taaltaal gevestigd is op de vierde verdieping van het industrile gebouw in dat nauwe steegje te Scheveningen, boven drie verdiepingen kindercreche, hielp niet. Dat de jonge man die mij begroette in zijn met witte vlekken besmeurde wollen trui niet de indruk gaf dat hij een medewerker van een taalinstituut was (de winterschilder, wellicht?), maar wel wist hoe de pinautomaat werkte, ook al niet. Toen echter bleek dat de net zo vroeg als ik aanwezige sjieke oude dame het niet verdacht genoeg vond en betaalde voor haar Russische les, bleef ik ook maar hangen.

Taalles met alleen bejaarden. Och arme. Gelukkig druppelden heel langzaamaan ook wat jongere dames binnen en ebden mijn angsten geleidelijk weg (waarom doen haast alleen vrouwen aan taalcursussen?). De Mediteraans ogende dame van ongeveer mijn leeftijd die voorbij kwam wandelen bleek zelfs mijn "juf" te zijn, en Bas zag dat het goed was.

We zijn met zeven cursisten. Een oudere Franse dame die geen Nederlands kan, een jongeman van mijn leeftijd die veel werkt met Italiaanse bedrijven, drie dames van tussen de 30 en de 40 en een grappige kerel van rond de 45 die me nog een keer de slappe lach gaat bezorgen met de moeilijke kop die hij trekt als hem iets in het Italiaans gevraagd wordt. De eerste les is vooral opstarten. Dus we roepen wat Italiaanse woorden die we al kennen, zeggen elkaar veelvuldig gedag en vertellen hoe het met ons gaat, bene bene! De lerares spreekt voornamelijk in het Italiaans en we worden ontmoedigd al te veel in het Nederlands of Engels te vragen. Volgende week gaat het denk ik pas echt van start, dan zijn ook de lesboeken er en krijgen we huiswerk. Helaas wel zonder de vriendelijke Franse dame. Die voelde zich wat al te bezwaard dat de hele les in het Engels moest voor haar alleen (voor sommige Hollanders is twee vreemde talen misschien wat te veel van het goeie).

Er is 1 reactie, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2009-01-23 10:46:53  
Goed niet je best doen, misschien moet je wel nablijven ;-)
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Laatste links

Er is 1 bericht