Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2009-02-01 20:32:26 Haagse parkeerproblemen  
/images/staff/images/parkeerautomaat.jpg
Mijn grootste ergernis over deze wijk (het Valkenboskwartier) is het gebrek aan parkeerplekken 's avonds. Als ik ergens rond etenstijd thuis kom kost het parkeren me ongeveer tien minuten (een derde van de reis vanaf mijn werk) en moet ik ongeveer een halve kilometer naar mijn huis lopen. Vrienden die 's avonds met de auto op bezoek komen zijn dan ook steevast meer dan een kwartier te laat, omdat ze geen parkeerplek kunnen vinden. Ben ik wat later, zeg rond bedtijd, dan zijn al mijn favoriete uitvalshoeken ook bezet en moet ik nog tweehonderd meter verder lopen. Als je bedenkt dat mijn supermarkt zich op 400 meter van mijn huis bevindt kun je je voorstellen waarom ik liever elke dag of om de dag mijn boodschappen met de fiets haal, dan dat ik n keer per week mijn auto vol laad. Het gaat zelfs zo ver dat ik 's ochtends eerst mijn auto ophaal, voor mijn deur parkeer, om vervolgens met de fiets de zeveneneenhalve kilometer naar mijn werk af te leggen. En als mijn auto eenmaal mooi voor de deur staat en het regent, trek ik liever een regenpak aan en fiets ik, dan dat ik die zo glorieus gewonnen plek weer opgeef.

In mijn ogen is de rede dat het zo moeilijk is om te parkeren in mijn wijk de grote bevolkingsdichtheid tegenover het kleine aantal parkeerplaatsen. Ik woon met drie gezinnen boven elkaar op zes meter straatlengte, ongeveer de ruimte die mijn auto in neemt als ik daarna ook nog weg wil kunnen rijden, en zo wonen de meesten in mijn straat. Daarnaast is niet de gehele breedte van de straat parkeerbaar. Daar zorgen een pleintje, een stel garages en van die plantsoentjes wel voor. Elke straat heeft ook drie op kenteken afgegeven gehandicaptenparkeerplaatsen, dus blijven er maar bar weinig vrij parkeerbare plekken over. Als dus meer dan een vierde vijfde van de gezinnen in mijn wijk een auto heeft (en mijn buurman heeft er al twee), dan is de wijk al vol.

Vanaf vandaag is het eindelijk ook in mijn wijk betaald parkeren in de avonduren. Bedrijven krijgen 1 parkeervergunning per 10 medewerkers, bewoners met een garage krijgen er geen, bewoners zonder garage krijgen de eerste voor een tientje, de tweede voor dertig euro. Wie een auto heeft, neemt dus een parkeervergunning, want afschrikken doen dit soort bedragen niemand. Ik heb mijn parkeervergunning al maanden geleden per machtiging betaald maar dinsdag was mijn parkeervergunning nog niet binnen. "Gisteravond hebben we het opgestuurd, dus u moet ze woensdag in huis hebben". Woensdag niets, donderdag niets. Vrijdag vroeger naar huis gegaan, want als de postbode ze dan nog niet gebracht zou hebben, kon ik tenminste voor de schandalig vroege sluiting van hun parkeerhotline scheldend aan de telefoon hangen. Maar vrijdagmiddag was hij eindelijk binnen, en ook die van mijn onderbuurman trouwens. Die had twee dagen later dan ik gebeld en dus hadden ze hem verteld dat ze hem twee dagen later dan die van mij op de bus hadden gedaan. Het resultaat was natuurlijk dezelfde: te zien aan het feit dat geen enkele auto in mijn wijk vrijdagavond een vergunning achter zijn ruit had geplaatst, kwamen alle vergunningen pas de vrijdag voor de ingangsdatum aan. Goeie planning!

Volgens de gemeente is betaald parkeren het enige dat onze wijk nodig heeft om weer parkeerbaar te worden. Er zijn volgens de gemeente immers meer plekken dan "geregistreerde auto's" (wat dat ook mogen wezen, ik heb een lease auto, hoe registreren ze die?). Hoe ze precies verklaren waarom er in onze wijk een paar honderd auto's meer geparkeerd staan dan er plekken zijn (op hondenuitlaatveldjes, hoeken van straten, de stoep) is me dan ook een raadsel. Ze schuiven het geloof ik op wat niet ingeschreven mede-Europeanen (lees loodgieters), bewoners en bedrijven die in het bezit van een garage, te lui zijn om hun wagenpark 's avonds binnen te halen, en op bewoners en bezoekers van de buurwijken waar al wel betaald parkeren geldt. Ik denk eerlijk gezegd gewoon dat meer dan 25% van de gezinnen een auto heeft. Zo gek is dat niet, toch?

Ergens ben ik wel blij. De gemeente doet tenminste iets aan de parkeerdruk. Maar ik ben ook ontzettend sceptisch. Ik woon precies op de korte kant van mijn wijk en mijn vergunning is alleen geldig binnen deze wijk. Een straat naar het zuiden is voor mij dus al verboden gebied, terwijl daar juist best vaak prima parkeerplekken te vinden zijn. De gemeente gaf aan dat het makkelijker kunnen bekeuren van verkeerd geparkeerde auto's een van de redenen is waarom ze tot betaald parkeren zijn overgegaan. Dat betekent dus dat de parkeerdruk in mijn wijk met zo'n 200 auto's toe neemt. Die SUV's en busjes die vroeger op de grasveldjes tussen twee wegen in geparkeerd stonden, moeten nu allemaal een legaal plekje zien te vinden. Die auto's zijn 's ochtends voor negenen bijna allemaal alweer weg, dus je maakt mij niet wijs dat dat geen bewoners zijn die vanaf vandaag netjes in het bezit van een vergunning zijn!

In mijn straat is momenteel geen enkel plekje vrij en ik wed dat het verderop geen haar beter is. Als ik pech heb ga ik er qua parkeermogelijkheden dus niet op vooruit, en neemt de kans toe dat ik bekeurd word voor verkeerd geparkeerd staan (want hoe zie ik of plaatsen waar ik vroeger zonder bekeurd te worden kon parkeren, nu ineens tot verboden gebied zijn verklaard?). Nou ja, ik hou u op de hoogte. Misschien moet ik eens een petitie opstellen: weg met kinderspeeltuintjes en hondenuitlaattereintjes: platwalsen en parkeerplaatsen bouwen! 8-(

Er zijn 3 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

jeran 2009-02-02 09:30:58  
Of vervang je auto door salaris? :-)
baschie 2009-02-02 10:19:26  
Als dat kon deed ik het gelijk!
baschie 2009-02-02 21:30:46  
De eerste tekenen zijn goed: 18:30, geen parkeerplaats in mijn straat, maar genoeg in de buurt eromheen. 21:15 2 lege plekken, voor mijn deur :cheer:!
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Laatste links

Er is 1 bericht