In het westen doen ze niet aan grove verse worst, dus zat er maar 1 ding op. Een verloopstukje kopen voor mijn Porkert, een darm halen bij de slager, en schouderkarbonnades ontbenen. Volgende keer een of twee speklapjes toevoegen, wat minder zout en foelie, en ietsje korter braden, maar een erg leuke hobbie is worstmaken wel . Zie hier het resultaat.
update
Ik ben zo iemand die niet voor iets lulligs naar een winkel kan gaan. Alleen maar darm kopen bij een slager vind ik niets, maar ik had de dag ervoor eigenlijk al karbonnade's uit de diepvries uitgelegd om tot worst te maken. Ik kwam gisteren dan ook thuis met een extra 1.2 kilo karbonnadevlees. Gisteren heb ik het pondje uitgelegd vlees als eerste poging opgegeten, vanavond was de tweede poging met het vlees van de slager. Eerst heb ik nog 300 gram speklappen gekocht, want gisteren was de worst te mager. Ik heb al het vlees in blokjes gesneden, gemixt met zout en peper en in de diepvries laten opstijven (dit maalt makkelijker). Daarna heb ik alles tot gehakt gemalen met het grofste blad (1cm) dat ik heb en in drieën verdeeld. De eerste derde ging als gelderse grove verse worst de darm in (nootmuskaat en foelie), de tweede als ontbijtworstje (salie, tijm, piment) en de laatste als lekker lokig Italiaans worstje (paprikapoeder, gedroogde pepertjes, korianderzaad en knoflook). Iets korter bakken dan de vorige keer en het resultaat is werkelijk briljant, goddelijk ende subliem!