Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2009-04-14 18:15:21 Dubbele wig-excisie  
/images/staff/images/happytoes.jpg
Al zolang ik me kan heugen hebben mijn grote-teennagels een zwak voor ingroeien gehad en mijn nagelriemen reageerden daar dan ontstekend op. Voetjes in de soda, voetjes in de Badedas, voetjes in de Biotex en zo sukkelde je dan een paar weekjes door. Aangezien de sadistische volkswijsheid was dat heter water beter was, ging je je afvragen of het middel niet erger was dan de kwaal, totdat je 's nachts niet meer sliep van de pijn en je de volgende morgen met een kloppende teen naar de huisarts werd gebracht. De eerste paar keren snijden deze het ontstoken weefsel weg, knippen ze de nageltjes netjes bij en roepen ze dat je beter moet leren nagelknippen. Daarna komen de grovere maatregelen en worden delen van het nagelbed mee weggeknipt, zodat het door het ontbreken van een nagelriem lijkt of je grote teen een mislukte facelift heeft ondergaan.

Bij mij zijn aan beide voeten in de loop van de tijd de binnenriemen van de grote teen weggesneden, de buitenkant groeit minder snel in. Rechts ging dat goed, maar links heb ik altijd last gehouden en het laatste jaar was ik elke maand de pineut. Meestal kon ik dit zelf met veel pijn en moeite "oplossen", maar sinds kort lukt ook dat niet meer. Vandaag dus maar de schone sokken aangetrokken en een huisarts in Den Haag gezocht, me ingeschreven en mijn teen laten bekijken. Of ik mijn vorige huisarts even wilde vragen mijn dossier door te sturen. Welke? Ik heb al zeker twaalf jaar geen officieel huisartsenbezoek meer gebracht en ben inmiddels twee keer van zorgverzekeraar veranderd. Gek genoeg heb ik onthouden dat mijn laatste huisarts op de Hatertseweg in Nijmegen zat, en de enige huisarts aan die 3.5 kilometer lange straat had mij nog in zijn electronische patientenbestand staan ook. Of hij ook mijn medische dossier heeft is trouwens nog maar de vraag, daar moet ik vrijdag voor terugbellen. Mijn dossier zal of bij hem op zolder staan, of bij mijn vorige huisarts in mijn geboorteplaats. Ik ben benieuwd :-).

Maar goed, volgende week donderdag dus mijn eerste "dubbele wig-excisie" door mijn nieuwe huisarts en zijn huisarts[es/in] in opleiding. Mijn linkerteennagel heeft het namelijk voor elkaar gekregen zich aan beide kanten uit mijn zicht en buiten het bereik van mijn nagelschaartje te verstoppen en beide kanten moeten dus grondig bijgesneden worden. Tot die tijd moet ik vier maal daags een soort pil slikken wiens naam ik hoogstwaarschijnlijk ook na 40 van die pillen nog niet kan onthouden: Flucloxacilline. Een soort penilose peniciline, met extra fluc en loxa, ofzo. Niets om je zorgen over te maken trouwens, want je mag er gewoon bij blijven drinken of autorijden (f, niet n). Owja, na de "operatie" heb ik twee dagen "loopverbod". Ik verheug me er nu al op! :nocheer:

*Update*
Patintenbestand is momenteel kwijt :D. Nijmegen had nog wat brieven van het Radboud vanwege het verbrijzelen van mijn elleboog, maar verder niets. Daarvoor zat ik bij een huisartsencombi die nu is opgesplitst, maar geen van beiden heeft nog informatie over mij. De assistente van mijn een van mijn kinderhuisartsen doet nog wat graafwerk in haar ouwe doos, maar als zij niets vindt ben ik archiefloos. Jammer hoor, leek me best koel om eens over mijn kinderziektes te lezen.

Er zijn 6 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2009-04-14 20:28:55  
Brrr sterkte!
Edith 2009-04-15 00:08:59  
Ja, sterkte! Brrr.
rini 2009-04-16 09:24:51  
Auw!! Succes ermee Bas!
baschie 2009-04-16 22:46:37  
Thnx! Ik dacht eerst: het is m'n linkervoet, dus geen probleem, ik heb een automaat, maar ik heb toch maar een collega gevraagd mij naar huis te rijden.
baschie 2009-04-19 23:02:23  
Patrick: links duidelijk egyptische voet (maar misschien door de ontsteking), rechts totaal afhankelijk van hoe ik mijn voet houd :-). Geen dominante Griekse voet link
Patrick 2009-04-20 21:19:06  
Corien heeft een vierkante voet en ik heb een egyptische voet. Mark lijkt een vierkante voet te hebben maar dat is (nog) niet echt duidelijk. We kunnen dus nog geen conclusie trekken over over welk allel dominant is;-)
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Laatste links

Er is 1 bericht