Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2009-05-30 19:16:39 Oventomatensoep  

Ik weet ook wel dat tomaten uit blik zoeter, rijper en dus beter voor de soep zijn. Bliktomaten zijn immers niet bedoeld voor de "kritische" consument die foutloze vruchten wil waar je de dubbelbeglaasde ruiten van de overburen mee kunt ingooien; zij hoeven alleen maar van rijpheid van hun stokjes rechtstreeks in het blikje vallen. Maarja, de "verse" zijn nu in de reclame en de ietwat onrijpe smaakt zorgt natuurlijk ook voor de broodnodige variatie. Owja, en de oven helpt ook.

Neem anderhalve kilo knkeharde tomaten, snijd ze met een scherp, spits mes in aan de kant waar hun steeltje zat en schuif in de zo gecreerde gleuf een stukje gedroogd laurierblad (tip van Jamie geloof ik). Met vijf grote laurierbladeren kom je al een heel eind en meer gaat echt overheersen. Zet ze rechtop in een grote braadslede, en voeg twee ongepelde uien (in kwarten gesneden) en een halve bol aan ongepelde teentjes knoflook toe. Meng madeira of port met wat olijfolie, zout, peper en een klein beetje balsamicoazijn en giet deze dressing over de uien en tomaten (in het plaatje zie je ook wortel, maar dat is niet nodig voor dit recept). Zet het zaakje anderhalf tot twee uur bij 200 graden in de oven. Haal het uit de oven en laat het iets afkoelen. Verwijder de schillen van de uien en de knoflook en doe deze in een pan. Verwijder ook de laurierblaadjes. Nu kun je kiezen. Of je gooit de tomaten bij de uien en knoflook en pureert de zaak, of je pelt de tomaten eerst (geen vieze harde vliesjes) en het netste is natuurlijk om de tomaten door een zeef te persen (blijven ook de pitjes achter). Voeg wat water en port toe, nog een uitje, nu kleingesneden, en eventueel wat gehaktballetjes en kook tot de uien gaar zijn. Op smaak brengen met zout en peper.

Er is 1 reactie, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2009-05-30 21:05:03  
Ziet er lekker uit :-). Ook wij gooien altijd alle losse tomaten/uien/relevante kruiden die we nog hebben in een pan, even koken en dan aanlengen met een blik fabrieksoep. Maar dit ziet er nog smakelijker uit.
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Laatste links

Er is 1 bericht