Zo, de voorpret is begonnen
! Willem Pieter heeft inmiddels een aantal verzekeringen geregeld en een voorlopige, bijna drieduizend kilometer tellende route
opgesteld (met de klok mee). We rijden netjes om het dure en qua grenscontrole ingewikkelde Zwitserland heen (zo kunnen we tenminste 10 liter pure alcohol voor Limoncello meesmokkelen
), en rijden Italië binnen via Oostenrijk en weer uit via Frankrijk. Onderwijl doen we onder andere
- Trento, (Trentino Luganega, polenta)
- Verona, (bollito con la peperata, pastinada de caval)
- Vicenza, (Oca in Onto, gans in z'n eigen vet)
- Padova, (torresani allo spiedo, gigrilde duif)
- Ferrara, (mortadella, salama da sugo, paling van comacchio, cappellacci met pompoen)
- Bologna, (Tortellini in brodo, cannelloni ripioni di tortellini, scaloppine all'aceto balsamico, en nog veel veel meer)
- Modena, (aceto balsamico, torta di taglierini, torta barozzi, cotecchino/zampone)
- Parma,(culatello, agnolini in brodo, parmaham, mariola, zibello culatello, parmezaanse kaas)
- Placenza, (bomba di riso, pisare e fasò, faraona alla creta)
- Alessandria (gorgonzola)
aan. In de loop van de tijd hoop ik dit lijstje wat concreter te krijgen, wat meer informatie en wat links naar recepten of producten/boerderijen toe te voegen. De route kan natuurlijk nog veranderen als we onmisbare uitstapjes zoals Colonnata (vet spek) of Camogli (vis) gaan toevoegen (of niet). Ook zouden haast onmisbare festivals zoals het in de eerste 4 dagen van onze reis georganiseerde
sagra della pappardella al cinghiale, oftewel het brede lintpasta met wild zwijn vleessaus festival, het schema kunnen omgooien
.