Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
Italië 2009-08-15 09:59:50 Dag 1  
http://baschie.nl/images/Tor/tn_wipirijdt.jpg
Van 10 t/m 21 augustus 2009 reizen Bas en WP met de Tor door Noord-Itali op zoek naar de lekkerste gerechten en ingredinten van de streek. Met dank aan Jef die de Tor tot onze beschikking stelde.

Dag 1 - Titisee

De Tor is de grote broer van de Kever: een Volkswagen busje uit 1980 met een slaapplaats en keuken aan boord. Waarschijnlijk toen ik Bas vertelde over de reis die Jesse en ik een paar jaar geleden met de Tor maakten, moet bij hem het idee zijn gegroeid van een culinaire reis. Dat zag ik wel zitten, Bas' kookkunsten zijn aan mij niet voorbij gegaaan, dus het plan was snel gesmeed: Bas zou steden, streken en gerechten bij elkaar zoeken en ik zou de planning doen. Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag Wipi's verslag van het eerste deel van onze reis.

Vanochtend is Bas om een uur of 07:30 vertrokken vanuit DH. Om ong. 08:45 heeft hij mij thuis opgepikt en om 09:15 zijn we vertrokken naar de Titisee. We reisden via Eindhoven - Venlo naar Duitsland. Daar namen we de Links-Rheinische Autobahn tot aan Baden-Baden. Daar staken we de Rijn over en zakten verder af naar het zuiden om bij Offenbach de snelweg te verlaten en via de touristische Schwarzwald Route het Zwarte Woud in te duiken. Tegen 19:30 uur kwamen we aan bij camping Bankenhof in Hinterzarten aan de Titisee. Onze reis zou geen culinaire zijn als we in Duitsland de worsten hadden laten liggen, dus nog voor we bij de camping aankwamen hadden we bij een Raststaette langs de Autobahn al een broodje met worst gegeten. Op de camping zochten we eerst een plaatsje uit. 't Was redelijk druk, dus we kwamen ergens in een hoek uit waar het nog redelijk rustig was. Daar zou de vakantie echt beginnen. Terwijl ik stroom aansloot en de tent opzette, ving Bas aan met koken. En hoe. Als een keukenhoos wervelde hij op de n vierkante meter achterin de Tor waar een klein aanrecht, een tweepits gasstel en een werktafel staan. Het resultaat mocht er wezen: uiensoep uit Baden-Baden met brood & gruyre en gebakken aardappelen met rozemarijn en spek. Een heerlijke en stevige maaltijd na een lange dag torren. Daarna vlot de tent/tor in en pitten! De volgende dag wacht een lange rit naar Trento.

Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jeran 2009-08-15 13:51:53  
Met een lekkere Weissen erbij?
baschie 2009-08-26 19:29:58  
Nee, een lekkere witte Riesling, en een biertje toe :9)
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht