Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2010-02-28 18:32:40 Enchiladas  
Dit recept heb ik van Aimee, maar heb ik aangepast aan de Nederlandse supermarkt. Het is echt supersimpel, een briljante afwisseling voor wie dol is op zowel lasagna als Tex/Mex, of voor wie van z'n mexicaanse pepers af moet :-).

Voor de vulling:
Snipper 2 kleine uitjes, 4 tot 8 teentjes knoflook, een half potje jalapeopeperschijfjes en wat hete turkse groene pepers (ook uit een potje, zoveel als je kunt verdragen) en fruit ze tot ze zacht zijn in (mais)olie. Doe 500 gram half-om-halfgehakt erbij, een half potje salsa / tacosaus / wrapsaus en flink veel tacomixkruiden (of chilipoeder ofzo). Rul het gehakt en laat het een tijdje pruttelen.

Verdeel de rest van het halve potje saus over de bodem van een ovenschaal. Neem 6 tot 8 middelmaat tortilla's (maistortilla's zijn beter, maar eigenlijk alleen in Engelse/Amerikaanse speciaalzaken te koop) afhankelijk van de grootte van je schaal. Doe telkens een theelepel olie in een hete pan en bak de tortilla kort aan weerszijden. Leg de gebakken tortilla op een bord terwijl je de volgende alvast aanbraadt en vul deze met 2 a 3 eetlepels vulling en eventueel wat geraspte kaas. Rol strak op en leg ze met de vouw naar beneden in de ovenschaal. Als je een beetje schikt krijg je op die manier zeker 8 tortilla's in een kleine ovenschaal. Verdeel een volgend potje salsa/tacosaus/wrapsaus over de tortilla's en bedek met heel veel (jonge) geraspte kaas. In de oven (200 graden ofzo) tot de saus bubbelt en de kaas mooi bruin gesmolten is. Jummie! :9). Serveren met verkoelende sauzen zoals crme fraiche en guacamole (en een groot glas melk).


Er is 1 reactie, beoordeling: 5/5 (n=1) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Menno 2010-03-09 20:21:30  
Mmmmmmm, :-P
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht