Er gaat niets boven uren stoven en pruttelen. Het is retemakkelijk (ingrediënten bij elkaar gooien en een paar uur wachten maar), de opties zijn eindeloos (maak een pan draadjesvlees en roer het door risotto of pasta, of maak chili con carne of pasta bolognaise of een lamsbout of een varkensnek), je kan het al vooraf maken (handig voor mensen met een drukke baan) en de resultaten zijn vaak geweldig. Maar de beste optie is misschien wel het in elkaar stoven en pruttelen van een banoffee taart, en dan met name het belangrijkste onderdeel: de toffeevulling.
Hiervoor neem je twee blikjes gecondenseerde melk, deze leg je drie uur lang in een pan met kokend water en dan heb je de lekkerste toffee die je je voor kan stellen. Daarna bouw je een taart om de warme, stroperige toffee heen en geen vriendin, vrouwelijke collega of buurvrouw die daar nee tegen zegt! Overigens is het originele banoffee recept met bananen maar ik suggereer je om de bananen te vervangen door een goede laag gesmolten pure chocolade. Daar zeggen ook je vrienden, mannelijke collega's en buurmannen zeker geen nee tegen.
Men neme: 3 eetlepels zachte roomboter, 2 pakken chocoladekoekjes, 2 bananen, 2 blikjes gecondenseerde melk , 2 bekertjes (250 ml) slagroom, 4 eetlepels witte kristalsuiker, 1 zakje slagroomversteviger, cacaopoeder
Men bereidt: