Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2010-09-25 16:35:57 Spaanse mosselen  

Volgens mij is dit het lekkerste en meest feestelijke recept voor mosselen dat ik ooit geproefd heb. Het idee komt van Andreas, een Duitse collega, al heb ik het recept een beetje aangepast. 't Enige bezwaar dat ik heb met dit recept is dat je de mosselen misschien niet zo goed proeft onder al die sterke smaken.

Ingrediënten: 1kg mosselen, flink glas droge witte wijn, teentje knoflook, half pakje tomato fritto, 1 tomaat, 1/2 geroosterde paprika, 1 sjalot, klein handje koriander, tobasco of een andere pepersaus, 2 eetlepels olijfolie, 150 gram (belegen) kaas, 1/2 pakje (40 gram?) seranoham.

Voorbereiding: Rasp een 150 gram belegen kaas, of een andere, niet al te sterke maar wel romige kaas, of snijd ze in kleine blokjes. Snijd een aantal plakken seranoham in reepjes ter grootte van een halve mossel.

Bereiding saus: Doe in een kom: Een gesnipperd sjalotje, een tomaat zonder vruchtvlees in kleine blokjes, een halve geroosterde paprika in kleine blokjes, een klein handje koriander (optioneel), genoeg tomato fritto om er een dikke saus van te maken, tabasco naar smaak, en een of twee eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met zout.

Mosselen: Maak een kilo mosselen schoon, zet een pan met wijn en een teentje knoflook op hoog vuur, en voeg de mosselen toe als de wijn heel hard kookt. Deksel erop en 3 tot 4 minuten op hoog vuur stomen.

In de oven: Als alle mosselen open zijn leg je de schelphelft waar de mossel zit op een ovenschaal. Vul elk van de schelpjes met een theelepel tomatensaus, leg op elk schelpje een plakje seranoham iets kleiner dan de mossel, en maak af met wat kaas. Schuif in een voorverwarmde oven (230?) tot de kaas gesmolten is. Jummieeeeh!

Er zijn 3 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jeran 2010-09-25 20:47:58  
Lijkt me zelfs lekker zonder mosselen!
baschie 2010-09-25 21:11:37  
Om eerlijk te zeggen, ja :D. De saus, in combinatie met het vet dat van de geroosterde seranoham afdruipt en de gesmolten kaas, máákt het gerecht. Die tomato fritto is geweldig (maar gebruik met mate, voor je 't weet smaakt alles met tomaat in je keuken hetzelfde), en die geroosterde paprika, die je in de Turkse supermarkt in grote potten kunt kopen, met kleine vlekjes verbrande paprikahuid om te laten zien dat ze goed geroosterd en geblakerd zijn, voegt echt een heerlijke zoetheid toe.

Het leuke van de mossel is natuurlijk dat het een soort van amuse-bouche schaaltje met zich meedraagt. Maar waar zou je verder nog deze "behandeling" op kunnen loslaten? 't Meest voor de hand liggen natuurlijk andere schelpjes: Oesters, kokkels en sint jakobsschelpen, maar dat is vast zonde gelet op de prijs van die beestjes. Grote, ongepelde garnalen, dwars doormidden gesneden en gevuld met deze saus? Je zou er misschien champignons mee kunnen vullen. Natuurlijk zouden kleine sneetjes stokbrood het erg goed doen. Of misschien wat bewerkelijker, vers pizzadeeg gebruiken voor mini-Spaanse pizzatjes. Bladerdeeg? Kort aangebraden gehaktballetjes? De laatste 10 minuten over een ovenschaal vol kippenvleugeltjes uit de oven? Wow, ik heb zin om ze allemaal uit te proberen :D. Jullie nog suggesties?
Jeran 2010-09-26 17:36:15  
Pizza? :-)
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Indexing  We present you a service for accelerating indexing of websites and backlinks in Google Yandex and Bi...
Tedsmova  Hi kam dashur tĂ« di çmimin tuaj
Tedsmova  Ndewo achọrọ m ịmara ọnụahịa gị.
Mike Vaughan   Hi there Having some bunch of links pointing to baschie.nl could have 0 value or worse for your web...
Laatste links

Er is 1 bericht