Eigenlijk moet ik een blogje schrijven waarin ik roep dat duurkoop heel dom is en dat je als foodie genaaid wordt. Daarin ga ik zeggen dat je de sjieke merken die je in je favoriete kookshop vindt nooit terug ziet in een professionele keuken, omdat ze daar donders goed weten wat het woord "prijs-kwaliteitsverhouding" betekent. Daar verdienen ze hun brood mee. Ook zou ik schrijven dat mijn favoriete mes momenteel mijn goedkoopste mes ik, en dat ik die voor maar 8 euro bij Ikea gekocht heb. Ook zouden de ervaringen die ik vandaag heb gehad mij gebieden te vertellen dat de pan die ik vandaag gekocht heb ook meteen mijn beste en mijn goedkoopste pan is. Dat deze pan de grootste doorsnede van al mijn pannen heeft (42 cm), hij de beste warmtegeleiding heeft, van maar 1 materiaal gemaakt is (high carbon niet-roestvast staal), al roeste nadat ik hem voor het eerste gebruik afgewassen had en voordat ik hem voor het eerst gebruikte, en dat ik ermee mijn beste paella ooi gemaakt heb! Ook zal ik zeggen dat ik, nu ik gekookt heb met high carbon staal, graag nog veel meer pannen van dit materiaal wil hebben, want het is goedkoop, licht, geleidt warmte als een tierelier en als je het netjes "geseasoned" hebt, zoals de Amerikanen zeggen, bakt het totaal niet aan. Ook zou ik dan vermoedelijk meer punten in plaats van komma's gebruiken. Maar ik heb daar eigenlijk helemaal geen zin in. Sorry.