Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
vrouw en man 2006-04-22 22:36:50 Er is nog hoop voor me!  
/images/staff/images/finch.jpg
Of toch niet? Meestal worden vrouwen met vogels vergeleken, maar nu is het de beurt aan de mannen! Als ik Science Now! moet geloven hoef ik me nergens zorgen over te maken: Als alle mooie mannen op zijn, komen ze vanzelf bij mij terecht; en aangezien, als het zover is, alle oude vrouwen alle mooie mannen al ingepikt hebben, krijg ik de jonge deernes in mijn schoot geworpen! Tenminste, zo werkt het bij vinkjes en we weten allemaal dat Darwins vinkjes de wetenschap een stuk verder heeft gebracht, dus wie weet brengen de vinkjes mij ook wel verder!

Volgens het artikel heeft het altijd maar gaan voor de mooiste man zo zijn nadelen voor de genenpoel. Zoals het gaat in de wereld, kiest de vrouw de man, immers de man wil altjd wel en de vrouw moet aan haar gezinnetje denken. Mannelijke vogeltjes weten dat maar al te goed en hun veren hebben daarom de mooist mogelijke kleurtjes om de vrouwtjes over te halen vooral toch voor hen te kiezen. Maar als de vrouwtjes alleen maar op schoonheid af zouden gaan, zou je naar verloop van tijd last krijgen van wat in de wandelgangen het Ijsland- of Bjrksyndroom wordt genoemd. Gelukkig gaan daarom, in de vinkenwereld, de vrouwtjes ook af en toe voor de saaie, bruine, mannelijke exemplaren, wat de populatie, genetisch gezien, gezond houdt. Waarom vrouwelijke vinkjes gaan voor de saaie huisvink was altijd een groot raadsel, maar er ligt nu een verklaring op tafel die het mysterie op zou lossen.

Evolutionaire biologen van de universiteit van Arizona hebben tien jaar lang een gesoleerde populatie van vinkjes bestudeerd. Het blijkt dat puberende, jonge dames zich het liefst ver van het ouderlijk huis vestigen, maar vaak te laat aankomen op hun bestemming om nog vrije, mooie mannetjes aan te treffen; die zijn dan allemaal al lang in de ban van oudere, meer ervaren dames. De jonge dames zullen het dus met het overgebleven schuim moeten doen, en goddank voor de lelijke, saaie mannetjes (en voor de genenpoel) den ze dat nog ook! Helaas voor het menselijke equivalent van de bruine mannetjesvink, "broeden" menselijke vrouwen het hele jaar door en duurt de vrouwelijke pubertijd een stuk langer dan n seizoen, dus ik ben bang dat ik nog even twee blogjes naar beneden moet scrollen en verder moet gaan met dromen ;-).

Nog geen reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht