Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
Aubergine gevuld met pasta  
Ingrediënten
  • zout
  • Olijfolie
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • Ongeveer 1/2 pakje Heinz tomato fritto, een andere tomatensaus(of zelf een tomatensaus in elkaar draaien)
  • 200 gram gedroogde pasta
  • 1 of 2 bolletjes mozzarella
  • Parmezaanse kaas
Bereiding
  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden en hol de auberginehelften uit door met een klein, scherp mesje langs de rand te snijden, het vlees daarna in de breedterichting 3x in te kerven, en met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine te scheppen.
  • Snijd de aubergineblokjes klein en zout ze licht. Zout ook de binnenkant van de aubergines. Laat dit zo een kwartiertje staan. Moderne aubergines zijn nauwelijks meer bitter, dus dit proces hoeft tegenwoordig niet langer dan 15 minuten te duren denk ik zo (hele grote aubergines kunnen een uitzondering zijn)
  • Fruit de stukjes aubergine in een superhete pan met redelijk veel olijfolie (een milimeter of 2 a 3) tot ze helemaal gaar zijn en een stuk gekrompen zijn. Schep ze uit de pan en houd ze apart.
  • Laat de pan iets afkoelen en fruit in de olie (voeg eventueel meer olie toe) een fijngesnipperd sjalotje en een of twee gesnipperde teentjes knoflook op laag vuur tot ze zacht zijn (hoe langer hoe beter, maar het mag niet bruin worden!)
  • Voeg tomato fritto en de aubergineblokjes toe en laat de tomatensaus net zo lang pruttelen tot de (roodgekleurde) olie zich weer scheidt.
  • Kook ondertussen in flink gezouten water 200 gram gedroogde pasta. Zorg dat je de pasta af giet 2 tot 4 minuten voor je denkt dat ze beetgaar zijn. Roer door de saus als deze klaar is.
  • Haal het velletje van de tomaten af (insnijden, even in kokend water), snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze rauw toe aan de pasta en saus. Zo heb je ook nog wat verse smaken in je vulling.
  • Vul de aubergines met de pasta-en-saus.
  • Voor de carnivoren: Beleg de vulling met een in reepjes gesneden plakje seranoham per auberginehelft.
  • Beleg de vulling met mozzarella en rasp er flink veel parmezaanse kaas overheen. Sprenkel eventueel nog wat goede olijfolie over de top.
  • Doe 20 minuten in de oven bij 200 graden (ofzo? Afhankelijk van hoe gaar je de "aubergineboot" wil hebben)
  • Serveer met de rest van de tomato fritto en eventueel met wat verse basilicum.

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Davidsmova  Hi, მინდოდა ვიცოდე თქვენი ფასი.
Johnsmova  Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.
Laatste links

Er is 1 bericht