Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
Bulgogi  
Mijn recepten zijn een mengelmoes van recepten die ik online gevonden heb. De hoeveelheden zijn dus nogal onbetrouwbaar, maar je vat hem vast al: Overal zit wel soyasaus, sesamolie, sesamzaad, rijstwijn, knoflook en lenteuitjes in. De soyasaus moet domineren, verder kun je variëren :-)

Ingrediënten

  • 750 gram mals rundvlees (biefstuk, entrecote, ribeye)
  • 60 ml soyasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels geroosterd sesamzaad.
  • 1 ui
  • 1 kiwi
  • 1 stukje gember van 2cm
  • 2 eetlepels suiker
  • zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 lenteuitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels rijstwijn, mirin of droge sherry
  • 1 of 2 kroppen ijsberg of gewone sla
  • (plak)rijst
  • Koreaanse salade(s) (zie beneden)
  • bulgogisaus (zie beneden)
Bereiding
  • Pureer de ui, kiwi, knoflook en gember. Voeg de soyasaus, rijstwijn, lenteuitjes, suiker, zwarte peper en sesamzaad toe en roer tot een papje.
  • Snijd het rundvlees, dwars op de draad, in zeer dunne stripjes van 3x6x0.25cm. Als je het vlees iets aanvriest gaat het makkelijker, een andere optie is dikkere, minder grote plakjes te snijden en die plat te slaan, of je koopt gewoon een fatsoenlijk slagersmes ;-)
  • Marineer de dunne plakjes rundvlees minstens een uur (maar liefst langer natuurlijk)
  • Haal de blaadjes van de sla af. Snij het witte stuk eruit (driehoekje) en snij de bladeren eventueel in strips van 8x20cm
  • Laat de stukjes vlees een beetje uitlekken. Laat een grilpan, grilplaat of desnoods koekepan gloeiend heet worden en gril de stukjes vlees ongeveer 1 minuut aan elke kant.
  • Serveer het vlees in de pan, samen met een bak slablaadjes, een aantal salades, rijst en bulgogisaus.
  • Leg een plakje rundvlees op een slablaadje, leg er wat rijst, wat groenten en wat saus op en maak er een rolletje van.

Bulgogisaus

Ingrediënten

  • 1 theelepel rode bonenpasta (of hoisinsaus).
  • 20ml soyasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • teentje knoflook (geperst of gesnipperd)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels rijstwijn, mirin of droge sherry
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
  • 1 rood pepertje, chilisaus of tabasco
  • 2 groene uitjes, fijngesneden.
Bereiding
  • Maak een sausje van de ingrediënten. De hoeveelheden zijn een beetje uit de duim gezogen, dus varieer ;-).

Sukju Namul Muchim (taugésalade)

Ingrediënten

  • 250 gram taugé
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel sesamolie
  • teentje knoflook (geperst of gesnipperd)
  • 2 bosuitjes, zeer fijn gesnipperd
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
  • Blancheer de taugé 2 à 3 minuten in kokend water, laat uitlekken in een zeef en bestrooi met het zout.
  • Maak een sausje van de sesamolie, de knoflook, de bosui en de sesamzaadjes.
  • Knijp het vocht dat het zout losgemaakt heeft uit de taugé.
  • Integreer dressing en taugé.

Koreaanse salade

Ingrediënten

  • 250 gram gemengde groenten (in julienne) zoals komkommer, wortel, rettig, kool.
  • paar eetlepels soyasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • teentje knoflook (geperst of gesnipperd)
  • citroensap
  • 2 eetlepels rijstwijn, mirin of droge sherry
  • 1 rood pepertje
Bereiding
  • Maak een sausje van de ingrediënten en doe dit over de in julienne gesneden groenten. Laat de smaken een uurtje intrekken in de koelkast

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht