300 gram ongepelde, ongekookte, flink grote (diepvries)garnalen (van die grijze)
1 eetl olijfolie
2 uien in schijfjes
3 teentjes knoflook, gesnipperd
3 of 4 peentjes (worteltjes), geraspt
bosje bladselderij, gehakt
1 liter water
2 laurierblaadjes
2 theelepels boter
1 klein blikje (1 eetlepel) tomatenpuree
80 gram witte rijst
vers citroensap
2-3 eetl. tomatenpuree
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Ontdooi de garnalen (kan prima in de magnetron als je een automatische visontdooistand hebt).
Bak de garnalen 10 minuten in de olijfolie tot ze flink geuren en mooi bruin zijn.
Verwijder de garnalen en leg ze apart, maar laat de olie in de pan!
Doe een halve ui, de knoflook en de geraspte peentjes in de pan en bak ze in 4 a 5 minuten glazig. Bak op het laatst even de onderste 2/3e van de selderij mee.
Pel de garnalen, doe de staartjes en schalen terug in de pan en bewaar het garnalenvlees in de koelkast.
Voeg het water, het laurierblaadje en wat zout toe, breng aan de kook en laat 25 minuten lang pruttelen.
Bak in een andere pan ondertussen de rest van de ui in de gesmolten boter op een niet al te hoog vuur tot de uienringen bruin zijn.
Voeg tomatenpuree en rijst toe en laat nog even doorpruttelen.
Zeef de garnalenbouillon en voeg het toe aan het ui-tomaten-rijstmengsel.
Laat nogmaals een klein half uurtje pruttelen tot de rijst zacht is.
Pureer de soep. Breng de soep op smaak met zout, peper, citroensap en voeg eventueel wat meer water toe als er te veel verdampt is.
Voeg het garnalenvlees toe en garneer met de bovenste 1/3e van de selderij.
The Swaffel Song(WiPi, 1 rx) Lol in Afghanistan.
Australir zingt een liedje voor Nederlandse militairen n.a.v. het uitroepen van 'swaffelen' tot het woord van 2008.
Serge Gainsbourg is een held(0 rx) http://www.youtube.com/watch?v=PT6U57QkUe8 Ik denk dat Ford Mustang toch wel mijn favoriet is (Ow, en hou je van covers, dan is dit een aanrader: http://www.amazon.com/Great-Jewish-Music-Serge-Gainsbourg/dp/B00000B73U )