300 gram verse paddestoelen in reepjes/plakjes (Ik had akkerpaddestoelen, oesterzwammen, kastagnechampignons en cantarellen)
350 gram kalfsschnitzel in reepjes
teentje knoflook
bosje salie in dunne reepjes gesneden
rode wijn
olijfolie
peper
truffelolie
roomboter
Bereiding
Verwarm de onverdunde runderbouillon tot het lauw-warm is en week hierin de porcini voor een half uur.
Laat de porcini uitlekken (vang het vocht op!) en bak het samen met de paddestoelen in wat olijfolie bruin met de knoflook en de peper
Kook de malfadine beetgaar in gezouten water. Laat ze uitlekken en overgiet het met de truffelolie.
Haal de champignons uit de pan en bak de kalfsreepjes met de salie in half olijfolie half roomboter bruin.
Doe de champignons met de kalfsreepjes bij de mafaldine, en voeg een beetje van het uitlekvocht van de porcini toe om het smeuig te maken
Blus de pan met rode wijn, laat dit tot de helft inkoken, voeg dan al het overgebleven uitlekvocht van de porcini toe en breng op smaak met peper. Dik de saus in met allesbinder, of nog beter met koude blokjes boter
Serveer de mafaldine op een groot bord, giet er de rodewijnsaus overheen en breng eventueel op smaak met nog wat truffelolie.
The Swaffel Song(WiPi, 1 rx) Lol in Afghanistan.
Australir zingt een liedje voor Nederlandse militairen n.a.v. het uitroepen van 'swaffelen' tot het woord van 2008.
Serge Gainsbourg is een held(0 rx) http://www.youtube.com/watch?v=PT6U57QkUe8 Ik denk dat Ford Mustang toch wel mijn favoriet is (Ow, en hou je van covers, dan is dit een aanrader: http://www.amazon.com/Great-Jewish-Music-Serge-Gainsbourg/dp/B00000B73U )