Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
culinair 2007-02-11 11:32:10 Op smaakreis & Bulgogi  
/images/staff/digicam/culinair/bulgogi/tn2_bulgogirol.jpg
Het valt me op dat telkens als men mij vraagt welk land ik nog wel eens zou willen bezoeken, ik de bestemming uitkies op haar keuken. Mexico lijkt me bijvoorbeeld een geweldige reisbestemming, of Indonesi, of India, jummie :9)! Dit houdt automatisch in dat landen met een minder bekende keuken niet op mijn verlanglijstje staan en daar moest maar eens wat aan gedaan worden.

Gelukkig ben ik niet de enige culinair reislustige en zo is het goede voornemen geboren om een soort wereldreis langs alle exotische restaurants in Amsterdam te maken en elke keer een voor ons onbekende keuken aan te doen. Dat gaat tot nu toe niet onverdienstelijk en sinds het begin van het jaar hebben we inmiddels Tibetaans, Assirisch en Peruaans gegeten. Tips voor exotische bestemmingen zijn natuurlijk welkom!

Afgelopen vrijdag was de Koreaanse keuken aan de beurt. Het nationale gerecht van Korea is Bulgogi: Dun gesneden, gemarineerd rundvlees. Het vlees wordt aan tafel gegrild op een soort omgekeerde wok en je moet er zelf een rolletje van maken door een plakje rundvlees, wat plakrijst, groenten en een beetje saus op een slablaadje te leggen. Eindelijk een goede toepassing voor sla! Ik heb het dan ook direct de volgende dag gemaakt (foto voor en na het rollen). Als je zelf ook aan de slag wilt kun je hier het recept vinden.

Nog geen reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Masonsmova  Ողջույն, ես ուզում էի իմանալ ձեր գինը.
Tedsmova  হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম .
Davidsmova  Hej, jeg ønskede at kende din pris.
EthanJam  Отличный пост. я проверял постоянно этот блог и я вдохн...
Laatste links

Er is 1 bericht