Mijn abbo was verlopen, mijn ouwe toestel gebroken, dus werd het tijd voor een nieuwe. De keus was tussen een I-phone, een HTC Touch Pro en een HTC Touch Diamond. Het werd de T-mobile MDA Compact IV, een 10 gram lichtere HTC Touch Diamond zonder de facetjes. Gratis ende voor niks!
Het ding is ietsje groter dan mijn ouwe telefoon, maar weegt net iets minder, heeft een superscherp 640x480 aanraakgevoelig schermpje, 4GB opslag, 192MB intern geheugen, draait Windows Mobile 6.1, heeft een ingebouwde GPS antenne, kan filmpjes en muziek afspelen, ook via youtube, heeft een best aardige 3MP camera, snel internet (HDSPA, al kan ik voorlopig alleen van GPRS gebruikmaken), Wifi, FM Radio, en alle dingen die andere mobile computertjes ook hebben (word / excel / powerpoint , bluetooth, etc etc etc etc). Windows is natuurlijk superirritant, feedback waarom dingen verkeerd gaan krijg je niet, maar je vindt gelukkig genoeg informatie online om je verder te helpen. Hoe dan ook, ik ben zwaar onder de indruk dat je een 600MHz processor met zo veel geheugen, zo'n fantastisch scherm en zoveel features in minder dan 100 gram kwijt kunt . Als dit in 2008 kan, wat kan er dan over twee jaar? Ik kan haast niet wachten tot dit abonnement afloopt .
Kijk eens wat mijn zusje nog over had . Hij past perfect
Begin een dag van te voren. Zet een netje (ongeveer een kilo?) kokkels in een bak met zout water (zouter dan zeewater) in de koelkast en vervang het water zo nu en dan met schoon zout water. Zo wassen de kokkels zichzelf van binnen schoon. Was vervolgens de schelpjes en gooi alle kapotte schelpen, en alle schelpen die niet vanzelf dicht gaan, weg. Breng een klein laagje water flink aan de kook in een platte, ondiepe pan en stoom / kook de kokkels met de deksel op de pan en op zeer hoog vuur tot ze net allemaal open zijn. Giet het kookvocht af, zeef het door kaasdoek of door een zakdoek en hou het vocht in een andere pan aan de kook. Gooi alle schelpen die niet tijdens het koken opengegaan zijn weg. Kook ondertussen 300 a 400 gram spaghetti of spaghettini in zeezout water (maar lees verder, want de timing moet wel goed zijn).
Zet de platte pan opnieuw op zeer hoog vuur, ditmaal met flink veel goede olijfolie, drie of vier gesnipperde tenen knoflook en een klein (gesnipperd) rood pepertje. Doe de kokkels erbij, roerbak alles een minuut of drie/ vier op zeer hoog vuur, totdat de knoflook begint te kleuren. Vis, om ruimte te maken, tijdens het roerbakken alvast zoveel mogelijk lege schelpen uit de pan. Doe een scheut witte, droge wijn bij de kokkels en laat de alcohol verdampen. Giet de spaghetti nog voor dat deze beetgaar is af, en doe deze bij de kokkels. Roer goed om en gaar de spaghetti verder door het bewaarde vocht van de kokkels beetje bij beetje in de pan te gieten zodat, als de spaghetti eenmaal gaar is, deze weer bijna droog is. Doe er aan het eind een flinke hand peterselie en wat zwarte peper bij, en klaar is baschie . (Wijnsuggestie: Origen Campo Mayor DO Rueda )
Dan maar weer vroeg naar huis en natuurlijk weer geen proofs. "Heeft u mijn proofs opgestuurd?" "Ja, ik heb ze zojuist op de post gedaan!". Aaaargh! Mail dan even dat je vertraging hebt. Ze heten proefschriftmaken.nl, dan moeten ze toch weten dat er deadlines aan proefschriften zitten. "Maar deze vertraging heeft geen gevolg voor de duur van het drukken", nee, maar hij wordt zo wel twee dagen later gedrukt! Maar goed dat ik een week speling heb gehouden! Snap je nu waarom ik een regelfobie heb. Alles dat ik probeer te regelen gaat altijd wel op een of andere manier mis. Ik ben benieuwd wat er tijdens mijn promotie allemaal nog fout gaat. Misschien een dubbele boeking bij de Doffer? Een treinbotsing op Utrecht centraal? Uit mijn pak scheuren? Brrr, dit belooft weinig goeds .