Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  

Nog een week tot mijn nieuwe baan begint, ik m'n thesis zo goed als af moet hebben (don't ask), en ik vrolijk met een klein Volkswagen Foxje (tijdens m'n proeftijd) in de file tussen Rotterdam en Amsterdam mag gaan staan. Aangezien ik als de dood ben dat ik mijn huis niet meer kan vinden en ik geen zin heb om dan maar in mijn auto te gaan wonen, leek het me een goed moment een gadget te kopen waarmee ik hopelijk nooit meer verdwaal! Ik heb speciaal gekeken naar hoe lang hij het uit houdt op batterijen, zodat ik hem ook op de fiets mee kan nemen :-). Nooit meer verdwalen, lang leve de techniek! :cheer:

Reageer!  Er zijn 4 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

3v3rt 2008-02-23 20:17:15  
w00t, nu hoef je niet meer elke route te plannen via het leidseplein? :D
Edith 2008-02-23 21:31:40  
Moet je kunnen kaartlezen om dat ding te gebruiken? ;-)

Cool hoor. Wanneer mag je je auto ophalen?
baschie 2008-02-23 23:49:21  
Haha, nee, het Leidseplein is voorgoed voorbij!

Je kunt hem ook als kaart gebruiken, maar met z'n lage resolutie is dat niet echt bevredigend en ik ben idd niet goed in ;-). In 3D mode is het echter geweldig. Langs de grachten fietsen en dan in 3D-vogelvlucht zien hoe alle buurgrachten zich om je heen buigen. Fantastisch :D, net of je in een computerspelletje zit! En ik heb net een soort lonelyplanet expansion pack gedownload die ik met wat "aanpassen" op mijn apparaat zou moeten kunnen draaien, zodat je ook informatie en foto's bij touristische attracties kunt bekijken :D, dus nu verdwaal ik ook nooit meer in vreemde, verre steden :-).

Maandag 3 maart staat m'n autotje voor me klaar :-). Dus wie ver weg woont en eens een bezoekje van baschie met z'n auto wil, kan zich nu gaan inschrijven :-)
Patrick 2008-02-26 21:48:16  
Handig en leuk!
culinair 2008-02-16 21:30:43 Kippenbouillon  
/images/staff/images/kippenbouillon.jpg
Het is zo therapeutisch, bouillon maken. Je voelt je net een tovenaar! Zo'n grote pan, flink veel vlees en groenten, en een brouwsel dat elk half uur weer beter smaakt. Toch had ik voor kippensoep uiteindelijk altijd nog een bouillonblokje nodig om de boel op smaak te brengen, tot vandaag. Het is me eindelijk gelukt! De truuk? In plaats van zo'n braadkuiken van de supermarkt een goeie, ouwe soepkip van m'n zwager de biologische slager, een gigantische pan tot de nok toe gevuld met water, en geduld, minstens acht uur geduld! Zo'n oude soepkip is echt heel anders dan een braadhaan! Het vlees op de poten is donkerrood, alsof ze haar poten daadwerkelijk gebruikt heeft, en smaakt ook heel anders.

Ik ging ongeveer als volgt te werk: een soepkip van 1.5 kilo in een pan met ruim, koud water (zo'n vijf liter, maar liever meer). De kip onder duwen met bijvoorbeeld een zware metalen stoommand en het water langzaam, heel langzaam aan de kook brengen, maar het nooit tot een "rolling boil" laten komen. Het eerste uur het schuim van het water afhalen met een zeefje of een schuimspaan en pas de overige ingrediënten toevoegen als je zeker een kwartier geen schuim meer hebt gezien. Dan toevoegen: een grote ui, 3 of 4 worteltjes, 4 stengels bleekselderij, het wit van een prei, een stuk of twintig peperkorrels, paar jeneverbessen, 10 takjes tijm, 10 takjes peterselie, paar blaadjes laurier, beetje foelie, twee teentjes knoflook en alles wederom onderduwen met de zeef. Zachtjes laten borrelen en af en toe water dat verdampt is aanvullen. Na een uur of vijf a zes, als het oude kippenvlees wel gaar is, haal je het borst, dij en pootvlees van de kip (dat bewaar je), en doe je het karkas weer terug. Koken tot de botten broos zijn, of je het helemaal zat bent ;-) (bij mij waren de botten na 10 uur nog niet broos :-(). Dan de bouillon filteren door een zeef bedekt met kaasdoek, en in de koelkast laten afkoelen. Vet (schmaltz) erafpakken, en klaar is Kees.

Smaakt het tijdens het koken niet zo bijzonder? Dan kan dat kloppen, er zit nog geen zout in :-). En m'n volgende culinaire experiment? Ragout van biologische lamstongetjes, ik ben reuze benieuwd :-).

Reageer!  Er zijn 2 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jocelyne 2008-02-18 08:32:49  
Klinkt goed!! Ik ga het binnenkort ook maar eens proberen, het klinkt als een goede bezigheid tijdens zwangerschapsverlof.
baschie 2008-02-19 12:40:06  
Oeh, en de ragout die ik ermee gemaakt heb was helemaal fantastisch!!
persoonlijk 2008-02-14 10:27:52 Kaart met Valentijn  

De buurvrouw schuift altijd de post onder m'n deur door als ze naar haar zolderkamer gaat en zo ook deze ochtend. Eerst dacht ik nog dat het om een UvA-envelop ging, typische grootte: half A4tje, maar die hebben een logo en gebruiken geen postzegel. Op de envelop stond m'n naam geschreven in het mooiste vrouwenhandschrift dat ik ooit gezien heb. Ik scheur de flop open en zie roodtinten, dansende mannen en vrouwen, romantiek! Woohooo :cheer:. "Bij deze nodigt uw nieuwe werkgever u uit voor het jaarlijkse feestje, ditmaal in kasteel Montfoort." Booooh!

Reageer!  Er is 1 reactie, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jeran 2008-02-14 10:38:10  
Valentijn komt rechtstreeks uit de reet van de plaatselijke middenstand!
persoonlijk 2008-02-13 10:24:29 Wetenschappelijke Valentijn  
Hier dan voor alle wetenschappelijke dames in mijn leven O+ ;-). (Een dag te vroeg, maarja, anders gaat iemand anders met de plaatjes aan de haal ;-)).

Zie deze blog voor meer. Ik vond vooral de natuurlijke selectie van Darwin erg grappig! Ow, en mochten de ex-wetenschapsters zich gepasseerd voelen, dan heb ik Law-and-Order en affection in de aanbieding.

Trouwens, ik heb zelfs Isaac Hayes bereid gevonden mijn liefde aan u allen te bezingen! luister en huiver :-). (De flash op deze pagina schijnt 1 browser al gecrasht te hebben, dus wees voorzichtig).

Reageer!  Er zijn 3 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Edith 2008-02-13 22:30:01  
Um, bedankt ... denk ik.
baschie 2008-02-13 23:11:17  
Romantisch, he ;-)
baschie 2008-02-14 13:44:16  
Oeh, dit is ook een koele voor gamers :-) link
/images/staff/images/canning-funnel.jpg
Het vullen van potjes vormt geen problemen meer! Koffie van de zak in de pot? Nooit meer koffie op de tafel. Rijst afmeten in een kopje? Nooit meer de keukenvloer vol met korrels. Suiker in de suikerpot? Nooit meer een plakkerig aanrecht. Het is geweldig Mike, en het heet een canning funnel. Maar hoe het ding in het Nederlands heet? Pottrechter? 7 hits. Bliktrechter? 1 hit. Inbliktrechter? 0 hits. Als u het weet, mag u het zeggen, maar dit handige kleinood is in elk geval te koop bij Duikelman. Altijd prijs!
Reageer!  Er zijn 8 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Edith 2008-02-10 21:45:47  
Een giettrechter! 154 hits. :-)
baschie 2008-02-10 23:55:53  
Volgens mij is dat een trechter die je gebruikt bij het gieten van mallen (gips, metaal, etc). De canning funnel is een trechter die bedoeld is om potjes steriel te houden tijdens het vullen met ingemaakt voedsel link , zoals jam, vruchten op siroop, of augurken. Ik heb een soortgelijke wel gezien in babyshops als "zuigflestrechter" link , maar dat is het dus ook niet :-).

PS: Het is ABSOLUUT niet aan te raden om met Google images te zoeken naar trechters, zonder een SafeSearch filter :-r
baschie 2008-02-10 23:57:21  
Ha! En toen kreeg ik ineens een ingeving! Jamtrechter link 41 hits :D En dat levert op Google Images ook nog wat bruikbare plaatjes op. Weck, de fabrikant die synoniem geworden is voor het inmaken van voedsel, noemt het trouwens een vultrechter. Levert heel veel hits op, maar ook heel veel anderssoortige trechters die niets met inmaken te maken hebben. Wow, de wondere wereld van de "trechter met extra brede monding". Hoe dan ook, ik kan nu al niet meer zonder ;-).
Edith 2008-02-11 00:50:00  
Toch snap ik het nog niet helemaal. Het gaat er toch om om jam (enzovoort) in een potje te krijgen? Wat doet dit ding aan steriliteit?

Met andere woorden, zijn jamtrechters, zuigflestrechters, vultrechters en giettrechters niet allemaal varianten van hetzelfde? Of mis ik iets?

P.S.: is het de moeite waard om de 'moderate SafeSearch' uit te zetten om uit te vinden wat dat oplevert op Google? ;)
baschie 2008-02-11 00:59:26  
Ow, het kan best zijn dat exact hetzelfde apparaat meerdere namen heeft hoor. Maar je koopt nu eenmaal geen zuigflestrechter, noch een giettrechter, bij Duikelman, de restaurantgereedschapwinkel :-). Canning funnel is letterlijk inmaak-, of inbliktrechter, vandaar. Niet dat het heel belangrijk is hoor, maar vooruit :D. Bij het inmaken moet alles steriel blijven (je kookt alle onderdelen in een snelkookpan), zo'n trechter zorgt ervoor dat er geen jam op de rand van het potje komt, zodat er geen schimmel in de deksel ontstaat. Voor mij is het gewoon een ideaal ding waardoor ik niet meer knoei :-). En nu ga ik gauw slapen :-O.

(Op de laatste vraag kan ik alleen ja antwoorden als je van scatologie houdt.)
Edith 2008-02-11 01:45:59  
Scatologie... eh, ik krijg opeens visioenen van Patty Brard. Huuuuh :)
Jocelyne 2008-02-11 08:29:16  
Bestaat dit ding ook in het klein? De oplossing voor het bijvullen van kruidenpotjes zonder knoeien :-)
baschie 2008-02-11 09:11:08  
Ja, dat heet geloof ik een trechter :-)
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Robertsmova  Hej jeg ønskede at kende din pris.
Indexing  We present you a service for accelerating indexing of websites and backlinks in Google Yandex and Bi...
Tedsmova  Hi kam dashur të di çmimin tuaj
Tedsmova  Ndewo achá»rá» m ịmara á»nụahịa gị.
Mike Vaughan   Hi there Having some bunch of links pointing to baschie.nl could have 0 value or worse for your web...
Laatste links

Er zijn 599 berichten (450-454) <<>>