Nothing to see here, move along, move along
spacerbaschie.nl spacer  Home  Foto's  Link-dump  Links  Info  Smilies  Instellingen  
persoonlijk 2008-01-18 17:17:09 Motivatie  
/images/staff/images/nopompom200.gif
Ik weet dat de motivatie zou moeten zijn "nog 13 dagen en je contract loopt af, nog 43 en je nieuwe baan begint", maar het werkt niet. Deze week merkte ik ineens dat ik 's avonds niet naar huis loop, maar sjok. M'n schouders hangen, m'n hoofd kijkt naar beneden en ik kijk mensen niet meer aan. Bah wat haat ik dit werk. Waarom moet een baan die je al tijden niet meer leuk vindt eindigen met zo'n kutopdracht. Ik wil vieren dat ik hier nooit meer mag werken, maar in plaats daarvan moet ik werken om hier nooit meer te hoeven werken. Was niet het hele idee dat ik hier niet meer wilde werken?

Ik drink niet meer, maar dat helpt niet. Ik slaap 9 a 10 uur per nacht, ben zelfs wat meer gaan bewegen, maar buiten dat m'n broek wat beter zit, wordt m'n humeur er maar niet beter op. Dus ga ik nog maar vroeger naar bed, dan kan ik de volgende morgen nòg frisser opstaan, en misschien heb ik dan wèl zin. Dus, fleur me op. Verzin eens iets dat ik nog minder graag zou doen, dan m'n thesis schrijven. Iets met kindertjes in Afrika ofzo. Ik kom er even niet op.

Reageer!  Er zijn 8 reacties, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Abdon 2008-01-18 19:00:32  
Voor:
* Weinig slaap
* Drank
* Goed humeur

Na:
* Veel slaap
* Geen drank
* Slecht humeur

Ik denk dat ik wel weet hoe we dat humeur weer beter krijgen: negen uur cafe Bax? ;-)
3v3rt 2008-01-18 19:33:56  
Kindertjes in Afrika zouden blij zijn als ze alleen maar een boekje hoefden te schrijven dat niemand leest :-). Maar dat motiveert vast niet. Ik gok dat het na een week nieuwe baan weer helemaal top gaat, alleen af en toe 's nachts wakker schrikken "argh, m'n boekje", waarna je gewoon weer verder snurkt met de geruststelling dat het *bijna* af is.
baschie 2008-01-19 11:07:00  
Het medicijn werkt fantastisch Abdon, maar het heeft wel wat bijwerkingen 8:7
Jeran 2008-01-19 12:51:39  
Iets pavloviaans proberen? Bijvoorbeeld Een kleine beloning na elke pagina proefschrift en zuipen na elk hoofdstuk? Of Een redelijke planning maken en jezelf belonen als je je eraan houdt? En als alles faalt gewoon stug doorwerken, niet al teveel proberen te klagen en pas weer verder leven als het achter de rug is...
Edith 2008-01-19 18:17:58  
Iets dat je nog minder graag zou doen:
- werken in een mijn, waar je 's ochtends moet kiezen of je er vooruit of achteruit in kruipt, omdat je de rest van de dag letterlijk je kont niet kunt keren. En het daglicht niet kunt zien. En geen koffiepauze kunt houden met je collega's, omdat er geen koffie is en geen collega's.
- werken bij de klantenservice van UPC.
- werken als recensent van fantasyboeken.
- werken in de trein.
- werken als ondertitelaar van mensen met een Frans accent.

Ook positief misschien: februari heeft 29 dagen, niet 30.
baschie 2008-01-19 18:20:23  
LOL @ het Franse accent _O-.
baschie 2008-01-21 10:53:59  
link=
Elske 2008-01-21 13:03:02  
Misschien moet je een presentatie gaan geven over je werk, dat vrolijkt je vast op ;-).
culinair 2008-01-18 11:11:42 Gemist!  
/images/staff/images/carbonara.jpg
Shit, ik heb de internationale dag van de Italiaanse keuken gemist. Gisteren kookten 130 Italiaanse chefs uit 30 verschillende landen Pasta alla Carbonara, het vaakst verkrachte gerecht uit de Italiaanse keuken. Het recept is zo supersimpel en toch liggen er nog steeds Knorr- en Honigzakjes, of Grand'Italia potjes, Carbonara"saus" in de schappen die de naam echt niet mogen dragen (Toegegeven, Honig noemt het zakje geen carbonara). Carbonara is ten eerste geen saus, het kan immers niet los gezien worden van de pasta, en bevat ten tweede totaal geen room: Het wordt gebonden met ei en romig gemaakt met Pecorino of Parmezaanse kaas.

Dus, hier het recept dat de chefs kookten:

  • Neem per persoon 1 a 2 eieren. Klop het ei met flink veel vers gemalen zwarte peper en zo'n 25 gram per persoon geraspte Pecorino Romano, Grana Padono, Parmigiano Reggiano of een combinatie van die drie.
  • Neem per persoon minstens 30 gram pancetta of guanciale, snij het in dunne blokjes, en bak het uit in een pan met een beetje olijfolie (als het spek niet vet genoeg is)
  • Kook per persoon 60 tot 80 gram spaghetti al dente, laat het maar heel weinig uitlekken en voeg het toe aan de spek. Laat de spek en het vet zich goed door de spaghetti verdelen en verwarm tot het kookvocht van de spaghetti bijna verdwenen is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg het ei-kaasmengsel toe. Meteen roeren, zodat het ei niet kookt, maar de saus wel indikt.
  • Serveer gelijk en besprenkel met zwarte peper.

Ik doe nog wel eens een klein, uitgeknepen teentje knoflook bij het spek, net voordat ik de spaghetti toevoeg. Ook blus ik de spek soms met vermouth of witte wijn, en laat dit inkoken tot het spek in een vet-suikersiroop drijft. Platte peterselie is een goeie decoratie als je knoflook hebt toegevoegd (peterselie en knoflook is een geweldige combinatie). Maar, de Italianen zijn heel streng in de naamgeving van hun gerechten, of zoals Francesco tegen me zei: "je mag best ingrediënten toevoegen, maar noem het dan anders. Carbonara-vermouth bijvoorbeeld".

Reageer!  Er is 1 reactie, beoordeling: 1/5 (n=1) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Jeran 2008-01-19 14:49:10  
Ik maak altijd Carbonara Con Slagromi met Grana Padano ipv Peccorini. :honger:
persoonlijk 2008-01-17 14:49:42 Het kan uit!!!!!  
/images/staff/images/replaceasyoutype.jpg
Soms heb je een openbaring die zo intens is, zo sterk, dat je maar één ding kan doen. De mensheid redden! Vandaag had ik zo'n moment.

Als uw leven u lief is, als u aan uw hart moet werken, als u snel driftig bent, of als uw bloeddruk wat te hoog is, doe uzelf dan dit plezier. Ga naar het menu Tools, klik op AutoCorrect Options, ga naar het tabblad Replace as you type en onder het kopje Apply as you work verwijder het vinkje uit het vakje Automatic layout for inserted objects.

Gefeliciteerd! U heeft net uw leven met zeker 5 jaar verlengd! Presentaties maken zal nooit meer hetzelfde zijn. Nooit meer zal uw zorgvuldig samengestelde dia compleet door de war gegooid worden omdat je ergens nog een klein plaatjes, of een formule wilde toevoegen. Jawel, u heeft net dit irritante gedrag uitgezet! Misschien zult u in de toekomst Powerpoint zelfs wel gaan waarderen. Wie weet! Maar voor nu weet ik één ding zeker: ik aanschouw een gered persoon.

Reageer!  Er is 1 reactie, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Edith 2008-01-17 21:55:26  
Wow! Geweldig!
Ik waardeerde Powerpoint eigenlijk altijd al, behalve die vermaledijde functie. Goed dus dat-ie uitkan. "Goed" is een understatement, maar afgaande op je blog begrijp je dat wel. :-)
politiek 2008-01-11 12:03:54 God in de pot  
/images/staff/images/spaghedeity.jpg
Brood als gods lichaam, wijn als z'n bloed. Stel je hebt ook honger naar het hogere, stel je maag schreeuwt ook om goddelijke vulling, maar je bent geen Christen en je vindt "equal time" (later "teach the controversy" en tegenwoordig "Critical Analysis") hilarisch. Wat doe je dan?

"I think we can all look forward to the time when these three theories are given equal time in our science classrooms across the country, and eventually the world; One third time for Intelligent Design, one third time for Flying Spaghetti Monsterism, and one third time for logical conjecture based on overwhelming observable evidence."

Dan eet je wat de Amerikanen the spaghedeity noemen, oftewel het vliegende spaghetti monster. En nu komt hij nog met een recept en met foto's gedocumenteerde, stap voor stap instructie ook! Lees hier hoe je hem moet maken en vul je buik met de genoedelde aanhangsels der go(e)dheid! Pastafari FTW!

Reageer!  Er is 1 reactie, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Menno 2008-01-13 17:26:31  
Wooohoooooo!!!! Pastafari, da's wat voor mij!!
persoonlijk 2008-01-09 08:53:25 Flessenpost  
/images/staff/images/moutarddemisec.jpg
Oeoeoeoh, van wie zou dat flesje afkomstig zijn? Ik heb nog niets te vieren. M'n onderbuurvrouw zou me nog een fles Champagne uit Frankrijk meebrengen, maar waarom dat met de post zou moeten? Iemand die iets goed met me te maken heeft? Terecht, natuurlijk, maar niet erg waarschijnlijk. Een geheime bewonderaar dan? Een dame die begrijpt dat de weg naar een mans hart een stuk minder obstakels bevat als dat hart drijft op een flink met alcohol gevulde maag? Het is te hopen!

W0000t, Champagne. Demi-sec. Hmm, overduidelijk van een vrouw, wie kiest anders voor de één na zoetste onder de champagnes? "We toasten met elkaar op een succesvol 2007. Tevens de beste wensen voor 2008 zowel zakelijk als privé". Een werkgever die flessen champagne met de post verstuurt! Dit IS het begin van een prachtige samenwerking! En ik heb meteen wat om te laten ploffen als m'n thesis af is!

Reageer!  Er is 1 reactie, beoordeling: - (-) 
Naam:
  Reactie alleen zichtbaar voor baschie:
Reactie:

Menno 2008-01-09 11:10:07  
Leuk kadootje, Baschie! Het feest kan beginnen.
Instellingen
Aantal weergegeven berichten
Aantal weergegeven links (in dump)
Toon alle reacties
Draai reactierichting om
Onderwerpen
FVHM
fvhm
Nieuw!
Laatste reacties
Op deze site reageren!
Naam:

Reactie:

Robertsmova  Hej jeg ønskede at kende din pris.
Indexing  We present you a service for accelerating indexing of websites and backlinks in Google Yandex and Bi...
Tedsmova  Hi kam dashur të di çmimin tuaj
Tedsmova  Ndewo achá»rá» m ịmara á»nụahịa gị.
Mike Vaughan   Hi there Having some bunch of links pointing to baschie.nl could have 0 value or worse for your web...
Laatste links

Er zijn 599 berichten (435-439) <<>>